Živi adventski vijenac

Originalni živi adventski vijenac profesorice Sande Sušac jučer je formiran deseti put. Maturanti 45. generacije su ispred škole u veselom ozračju i na lijepom vremenu obilježili početak došašća.

– Kao  i svaka ideja i ova o živom adventskom vijencu se pojavila poput iskrice. Mogla se ili brzo ugasiti ili se rasplamsati. Naša iskrica, živi adventski vijenac kojeg tvore maturanti svojim tijelima, se rasplamsala i gori već desetu godinu. Iako ideja ista, četiri svijeće i nešto zelenila, svake godine je iznova lijepa i na svoj način drugačija. Donekle je i izazovno budući da su naše  svijeće i zelenilo uistinu živi. Naši maturanti su uvijek raspoloženi za suradnju i rado sudjeluju. Osnovna nit, koja može biti poruka, jest da je došašće u nama.

Lijepa je i sva simbolika došašća, vijenac na stolu, na vratima, lampice, ukrasi, pjesme, ali ako u nama nema duha došašća, onda sve izvanjsko gubi smisao. Otvorimo svoja srca bližnjima, ne zaboravimo tko nam dolazi, otvorimo svoja srca dolasku malog Djetešca. Budimo jedni drugima došašće. – rekla nam je profesorica Sušac.

 

Klara Lukić (IV.1), novinarska sekcija

fotografije: Josipa Primorac, pedagoginja