O školi

Početak djelovanja srednje škole u Čitluku bio je 1974. godine. Škola nije započela s radom u svojstvu samostalne škole, već kao „istureno odjeljenje Srednjoškolskog centra Ljubuški“.

Školske 1977./1978. godine Gimnazija u Čitluku potaje samostalna srednjoškolska ustanova. Škola od ožujka 2002. Godine nosi ime Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića Čitluk u znak zahvalnosti za sve što je fra Slavko učinio kao čovjek, svećenik i znanstvenik.

Dana 19.09.2010.g. otvorena je nova zgrada Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića. Samo dan poslije u ovu zgradu s ponosom su kročili učenici odmorni i svježi, spremni za nove školske pobjede. Nova školska zgrada raspolaže s 20 učionica, 8 kabineta (dva kabineta informatike, kabinet matematike, kemije, biologije, fizike, stranih jezika, pzv), velikom zbornicom, prostranim predvorjem za školske priredbe, prostorima za knjižnicu i za nastavnike, prilazima i dizalom za invalide i svim ostalim potrebnim sadržajima koje treba imati jedna europska srednja škola. Prema ovom opisu, možemo slobodno priznati da je čitlučka Srednja škola jedna od najljepših u BiH. Datum njenog otvaranja ostat će duboko urezan u sjećanju njenih školaraca i u povijesti školstva Brotnja. Otvaranjem nove školske zgrade vidno su se poboljšali uvjeti rada što nam daje jamstvo da će i rezultati u odgoju i obrazovanju naših srednjoškolaca u budućnosti biti bolji.

U školskoj 2015./2016. godini po prvi put učenici se mogu obrazovati za zanimanje kuhar i konobar. 2017. godine u školi je moderno opremljen kabinet za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje.

Čitlučki srednjoškolci se obrazuju u skladu s odgovarajućim nastavnim Planovima i programima škole i to:

  • Opća gimnazija
  • Ugostiteljstvo i turizam: hotelijersko – turistički tehničar
  • Ugostiteljstvo i turizam (kuhar, konobar)
  • Ekonomija i trgovina A (ekonomisti)
  • Ekonomija i trgovina B (prodavač)
  • Strojarstvo C (automehaničar, bravar)