Završna manifestacija projekta Kulturne rute iz perspektive mladih

U prostorijama Centra za kulturu mladih Mostar 27. svibnja održana je završna manifestacija projekta Kulturne rute iz perspektive mladih koju su organizirala četiri vijeća mladih: Vijeće mladih Grada Konjica, Vijeće mladih Grada Mostara, Vijeće mladih Općine Jablanica a u kome je sudjelovala i naša škola.

Kroz projekt, mladi su sudjelovali u nagradnom natječaju Kulturnu baštinu svoga grada opisujem i slikam cijelim svojim bićem. Projekt je imao za cilj unapređenje položaja mladih u oblasti kulture, sporta, ekologije i društvene odgovornosti, a realiziran je uz podršku predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnana Velagića.

Njihova podrška omogućila je uspješno apliciranje i realizaciju svih projektnih aktivnosti. Nagrađeni učenici iz naše škole, zajedno s pedagoginjom Josipom Primorac i profesoricom Marijom Juričić Vasilj, nazočili su manifestaciji. Učenicima su uručene nagrade za najbolje literarne i likovne radove.

U kategoriji literarnih radova, prvo mjesto osvojila je učenica Petra Miletić (IV.1) s pjesmom Pođi prijatelju moj!, drugo mjesto Dominika Stojić (II.2)  Brotnjo, a treće mjesto Katarina Sivrić (II.2) Međugorje. U kategoriji likovnih radova, prvo mjesto osvojili su Mladen Mandžo i Andrea Milićević (IV.3) s videouratkom Naše Brotnjo, drugo mjesto je Dominika Stojić (II.2) Toplina negdašnjeg broćanskog doma, a treća je Josipa Grbavac (IV.7) Motivi Brotnja – fra Didak Buntić.

Nagrade su omogućili glavni pokrovitelji projekta, resorni ministar i predsjednica Vlade HNŽ-a. Nagrade su uručili zastupnici u Skupštini, Povjerenstvo za mlade i obrazovanje, zastupnica Marija Matuško i zastupnik Harun Kurtović. Svi radovi učenika objavljeni su u digitalnoj i tiskanoj brošuri Kulturne rute iz perspektive mladih.

                                                                              pedagoginja Josipa Primorac, prof.