Vijeće učenika pomaže radu Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać

Udruga Hrkac

Predstavnica Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać gđica Ana Duganždić je 17. siječnja upoznala članove Vijeća učenika s radom Udruge osnovane 2012. godine u Zagrebu. Udruga pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje te njihovim obiteljima.

Pružanje pomoći ogleda se u vidu smještaja, prijevoza, administracije i školovanja. Volonteri i članovi dočekuju korisnike prilikom njihova dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze pacijente koji su na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađim od 18 godina u školovanju te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme boravka u Zagrebu.

Kroz prezentaciju, gđica Dugandžić je naglasila da učenici škole također mogu doprinijeti i pomoći njihovu radu odvajanjem skromnih iznosa putem trajnih naloga i simboličnom donacijom od svog mjesečnog džeparca.

Učenici su s velikim interesom pratili izlaganje, bili aktivni sudionici u razgovoru te su se trudili pronaći najbolji način kako bi pomogli radu Udruge.

Pod vodstvom predsjednice Vijeća učenika Matee Ivanković i pedagoginja Josipe Primorac te Doris Vlašić, članovi Vijeća su dogovorili kako je najbolje da odjeli svakog 20. u mjesecu doniraju novac – prema mogućnostima, svaki učenik će kroz mjesec skupiti 1 KM. Mjesečno će se iznos koji odjeli prikupe uplaćivati na račun Udruge.

Odjeli koji su u mjesecu veljači sudjelovali su:

I.1, I.3, I.8, II.1, II.3, II.5, II.7, II.8, III.1, III.3, III.4, III.6, III.7, IV.2, IV.3, IV.4 i IV.6.

HVALA odjelima na sudjelovanju, veselimo se daljnjoj suradnji s Udrugom i pružanju skromne pomoći jer zapamtimo:

Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste. (MT 25, 45)