UZ MNOGO TRUDA I RADA SVE SE MOŽE USKLADITI

Martina_karate

Naša škola se može pohvaliti brojnim sportskim talentima, što iz dana u dan pokazuju naši mladi i daroviti sportaši. Jedna od njih je i sedamnaestogodišnja karatistica Martina Jarkić, učenica III.2 razreda naše škole, koja je na mnogim prestižnim natjecanjima zabilježila brojne rezultate. Razgovarajući s njom, shvatili smo da se rad, trud i  požrtvovnost uvijek nagrađuju!

 

N: Dobar dan,  Martina! Na početku ti želim čestitati na uspješnoj sportskoj karijeri!

M: Dobar dan! Mnogo vam hvala!

N: Ne sumnjam da se još uvijek rado sjetiš svojih početaka. Koliko dugo treniraš karate i  jesi li ikad razmišljala o odustajanju?

M: Treniram već nepunih 10 godina. Bilo je teških trenutaka, ali uvijek sam ostala vjerna karateu jer je upravo taj sport moj životni pokretač.

N: Karate je sport čija je popularnost u usponu. Međutim, mladi danas biraju poznatije sportove, poput nogometa i košarke. Kako si se odlučila baš za karate i  jesi li ikad požalila zbog toga?

M:  Inače volim sport pa izbor nije bio posebno težak. Karate me zanima od malih nogu tako da sam sa velikim entuzijazmom počela trenirati. Dosad nisam požalila zbog svog izbora, dapače, veoma sam zadovoljna.

N: Zahvaljujući karateu mnogo putuješ i upoznaješ nove ljude. Od mnogih inozemnih i  državnih natjecanja na kojima si sudjelovala, koje bi izdvojila kao najvažnije i najupečatljivije?

M: Najvažnija državna medalja za mene je prvo mjesto u Virovitici (kadetkinje +54), dok mi je najupečatljivija inozemna, treće mjesto u Salzburgu i drugo mjesto iz Grada( Italija).

N: Postoji li određeni motiv koji te tjera da konstantno napreduješ u karateu?

M: Moj motiv je čvrsta vjera i podrška mojih roditelja, prijatelja, te naravno,

trenera.

N: Jesi li zadovoljna sadašnjom reputacijom svoga kluba ili misliš da ste još u sjeni nekih jačih klubova iz hrvatske?

M: Zadovoljna sam sadašnjom reputacijom Brotnja, mislim da smo jedan od jačih klubova u Hrvatskoj. To potvrđuje podatak da smo bile juniorske prvakinje hrvatske(ekipno) i treće na mlađem seniorskom državnom prvenstvu(ekipno).

N: Koga bi iz kluba izdvojila kao najperspektivnijeg sportaša uz tebe?

M: Mariju Sušac, definitivno. Sudjelovala je na svjetskom prvenstvu u Maroku i na europskom prvenstvu u Turskoj. Treba spomenuti da je bila 4. na europskom prvenstvu u Parizu, a više put je proglašena prvakinjom Hrvatske.

N: Koje je posljednje natjecanje na kojem si nastupila i kakve si rezultate ostvarila?

M: Posljednje natjecanje bilo je prvenstvo Dalmacije u Pločama. Nastupila sam u četiri kategorije i u svakoj sam osvojila medalju, jednu zlatnu i tri srebrene.

N: Iako su iza tebe mnoga velika i zavidna natjecanja, planiraš li u budućnosti neka takva natjecanja?

M: Naravno da planiram, sada slijedi seniorsko državno prvenstvo u 3. mjesecu, te u 6. mjesecu Salzburg- jedan od jačih turnira u Europi.

N: Na kraju, koliko se planiraš baviti karateom i  je li profesionalna karijera bitna za tebe?

M: Profesionalna karijera nije mi toliko bitna, sve ovisi o tome koji ću fakultet odabrati.

N: Hvala što si izdvojila vremena za nas. Želimo ti još mnogo uspjeha u karateu. Samo tako nastavi!

M: Hvala,trudit ću se  napredovati i dalje!

Nikolina Miletić, III. 2