Uspjeh naših košarkaša i košarkašica na „Beko S.ketch Street Basketball 2016“

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica na  „Beko S.ketch Street Basketball 2016“

Završeno je drugo natjecanje u uličnoj košarci “Beko S.ketch Street Basketball 2016-Mostar“ za osnovnoškolce i srednjoškolce. Natjecanje je trajalo od 1. listopada do 5. listopada u organizaciji agencije B40.
Sudjelovalo je više od 1500 košarkaša raspoređenih u 56 ekipa iz 24 osnovne i srednje škole iz raznih dijelova Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije. Tijekom pet dana natjecanja odigrano je više od 100 utakmica, što je dokaz da je cilj ovog događaja i ostvaren.
Bez obzira na plasman, košarkaši će sa sobom ponijeti uspomene i nova poznanstva. Svakako da je nagrada poticaj za ostvarivanje boljih rezultata u budućnosti, no znajte, dragi košarkaši, da ne dobijete uvijek nagradu za svoj trud. Naša se škola može pohvaliti dvama drugim i jednim prvim osvojenim mjestom. Košarkašice do četvrtog razreda srednje škole su nas obradovale drugim plasmanom za koji su se žestoko borile, a ove godine su to bile:
1. Iva Šakota
2. Lorena Raspudić
3. Iva Šaravnja
4. Jelena Šakota

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica  1

Osvojivši prvo mjesto, košarkaši do drugog razreda srednje škole pokazali su da su prave mlade nade Brotnja. Ove godine predstavnici su bili:
1 .Karlo Bubalo
2 .Karlo Pervan
3. Domagoj Ivanković
4. Matej Radišić

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica 2

Naši seniori, od drugog do četvrtog razreda srednje škole, počastili su nas drugim osvojenim mjestom. Seniori koji su nam osvjetlali obraz ove godine su:
1. Petar Stipanović
2. Josip Musa
3. Mateo Barbarić
4. David Doko

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica 3

Nagrade su osigurali sponzori natjecanja među kojima su Argeta, Sky Cola, Beko i Konzum.

„Bilo je zabavno, zanimljivo, igralo se žestoko, no ostaje gorak okus u ustima jer nismo bili prvi, ali, što je tu je… Najvažnije je da smo se lijepo zabavili i upoznali nove ljude. Dobili smo i nagradu za naš trud.“ – izjavio je David Doko, jedan od sudionika natjecanja.

Ovim putem u ime cijele škole još jednom želim čestitati košarkašima i košarkašicama na osvojenim nagradama i sudjelovanju na ovom sportskom događaju. Neka vam motivacije za igru i uspjeh nikada ne zafali. Kako je Michael Jordan jednom rekao: „ Ako se nađeš ispred zida, nemoj se ni slučajno okrenuti i odustati. Razmisli kako se popeti na zid, zaobići ga ili proći kroz njega.“

Marko Barbarić, III.3

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica 4

Uspjeh naših košarkaša i košarkašica 5