Učenici naše školi na manifestaciji Dani berbe grožđa

Svake se godine u mjesecu rujnu održava turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa. Tradicija traje već 63 godine a i ove godine u tri dana obilježavanja imali smo bogat i raznovrstan program u kojem se mogle uživati sve generacije. Tako je obilježavanje započelo prigodnom izložbom slika te predstavljanjem knjige našeg književnika Emila Raspudića a zatim se u dane vikenda nastavilo sportskim turnirima i stručnim predavanjima.

Vrhunac ovogodišnje svečanosti bio je nedjeljni program koji je započeo mimohodom svih sudionika od Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga. Nakon svečanog otvaranja, na pozornici su uslijedile izvedbe kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca, a oko 21h publika je s velikim oduševljenjem pozdravila članove klape Intrade koji su održali spektakularan koncert. Cijelo vrijeme programa posjetitelji su mogli uživati uz hercegovačke specijalitete i kušanje vrhunskih vina hercegovačkih vinara.

I učenici naše škole sudjelovali su u ovogodišnjem programu. Neke od njih primijetili smo na pozornici dok su pjevali i svirali, a drugi su pak pomogli u pripremi hrane. To su bili naši vrsni kuhari i konobari, učenici 1.-3. odjela naše škole kojima je ovo bila prigoda da primjene već stečeno znanje a svakako steknu i nova iskustva koja će im pomoći u njihovu daljnjem radu.