Učenici naše škole nagrađeni na natječaju  “IMA JEDAN GRAD SVAKOM SRCU DRAG – UČENICI BROTNJA VUKOVARU

Udruga CVRČAK Čitluk organizirala je ove godine po prvi puta likovno – literarni natječaj za likovni ili literarni uradak (pjesmu ili prozni tekst) na temu: “IMA JEDAN GRAD SVAKOM SRCU DRAG – UČENICI BROTNJA VUKOVARU“ u znak sjećanja na žrtve Vukovara i najtragičnije trenutke hrvatske povijesti. Pravo sudjelovanja u natječaju imali su svi učenici osnovnih škola u Brotnju i učenici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, s ciljem poticanja učenika na izražavanje ljubavi i zahvalnosti prema Gradu heroju. Natječaju se odazvao velik broj učenika, a među njima i naši vrijedni srednjoškolci koji su potom svoje radove predstavili na Večeri sjećanja „Vukovaru srcem“ organiziranoj sinoć, 18. studenoga 2019. godine u hotelu Brotnjo. Prigodan program započeo je Svetom misom te paljenjem svijeća kod Spomen križa za žrtve Vukovara, a zatim se nastavio u prostorijama hotela. Programu su se odazvali osnovnoškolci, srednjoškolci, prosvjetni djelatnici te brojni žitelji naše općine. Bilo je predivno vidjeti i čuti koliko su truda djeca utkala stvarajući svoje radove i pokazala kako se voli domovina i kako se voli Vukovar.

 

Učenici naše škole nagrađeni su za najbolji likovni rad koji je naslikala Iva Juričić, učenica II.2 odjela, te za najbolji literarni rad „Ima jedan grad, svakom srcu drag – učenici Brotnja Vukovaru“, koji je napisala Dora Pinjuh, učenica IV.2 odjela (mentorica – profesorica Ilijana Sušac). Radove naših učenika možete pogledati u galeriji fotografija, a osim nagrađenih učenika na natječaju su sudjelovali i: Marta Mijatović (I.1); Matej Barbarić (I.2); Lucija Kordić (II.2); Mila Stojić (II.4); Iva Džida (III.2); Ana Sivrić (III.2); Pero Pehar (IV.2); Mate Vasilj (IV.2); Veronika Pehar (IV.6) i Danijel Milićević (IV.7) u kategoriji literarnih radova, te Josip Kapular (III.4) u kategoriji likovnih radova. 

 

Na kraju večeri sve prisutne dirnulo je obraćanje vukovarskog branitelja Damira Markuša koji se javio putem videa i koji je bio duboko ganut te se zahvalio našoj djeci što se na poseban način sjećaju žrtve koju je Vukovar podnio za slobodu. Svi pristigli radovi bit će objavljeni u dječjem listu „Cvrčak“, a svi učenici i mentori koji su sudjelovali dobit će u svoje škole Zahvalnice kao trajnu uspomenu na ovu predivnu večer. Svim našim učenicima iskrene čestitke na osvojenim nagradama, kao i sudjelovanju u ovom hvale vrijednom projektu.