Svjetski dan kuhara

Svjetski dan kuhara

20. listopada obilježava se kao Svjetski dan kuhara i slastičara. U svijetu se obilježava kroz različite radionice s djecom.
Tako je i naša škola odlučila obilježiti taj dan s učenicima koji pohađaju smjer kuhar. Uz pomoć konobara i ekološke sekcije, priredili su domjenak za sve profesore i učenike koji su imali priliku kušati jela i slastice koje su pripravili naši mladi kuhari. Nastavnica Antonija Krišto započela je susret riječima dobrodošlice, te zamolila sve nazočne da kušaju hranu.
Predsjednik turističkog klastera Hercegovine i izvršni direktor Hotela Brotnjo, gosp. Stjepan Primorac, u svom je govoru istaknuo vrijednost dobrog kuhara, te da je takvih mali broj u Bosni i Hercegovini. Svojim poticajnim govorom objasnio je učenicima da iskoriste priliku koja im je pruža škola i Hotel Brotnjo. Gosp. Primorac ohrabrio ih je da u daljnjem obrazovanju ulože sav trud kako bi jednog dana postali poznati i cijenjeni kuhari i slastičari. Na tom putu im pomažu njihovi nastavnici, Damir Mlikota nastavnik praktične nastave, Damir Primorac nastavnik ugostiteljstva i Antonija Krišto nastavnica kuharstva i slastičarstva koji se trude svoje znanje prenijeti na mlade kuhare.
Vidjevši i probavši hranu od naših kuhara, lako je bilo shvatiti da su u ovoj punoj godini dana rada s njima, njihovi profesori i nastavnici obavili dosta dobar posao. Našim učenicima želimo svu sreću i uspjeh u njihovim kuharskim karijerama te se nadamo da će jednog dana postati cijenjeni kuhari i slastičari.

Petra Prskalo, IV.8

Svjetski dan kuhara 1

Svjetski dan kuhara 2

Svjetski dan kuhara 3

Svjetski dan kuhara 4

Svjetski dan kuhara 5

Svjetski dan kuhara 6

Svjetski dan kuhara 7

Svjetski dan kuhara 8

Svjetski dan kuhara 9

Svjetski dan kuhara 10

Svjetski dan kuhara 11