Sveta misa zahvalnica 47. generacije maturanata

Danas je u crkvi Krista Kralja u Čitluku služena sveta misa zahvalnica 47. generacije maturanata. Organizirano su s razrednicima došli na euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Slaven Tomić. U svojoj propovijedi uputio  je učenicima snažnu poruku.

– Presudno za naš život je ostati izvorni Božjoj slici. Danas je pred vama slavlje zbog završetka jednog životnog razdoblja. Neki su već donijeli odluku da neće proslaviti u Božjem Duhu, nego u duhu ovoga svijeta. Odluka je donesena, ali ona ne mora biti konačna. Prisjetite se da ste pozvani na konstruktivnu kreativnost, a ne na rušilački pohod.

Prisjetite se da vam je Bog dao talente da njima nastavite Njegovo stvarateljsko djelo, a ne da ga uništavate. I pri tome najmanje mislim na materijalne stvari. Najdragocjenije Božje djelo stvaranja ste vi, zato nastavite izgrađivati i sebe i ovaj svijet onim smjerom kojim Učitelj ide, a to je put poniznosti. Zapamtite: i Bog i Sotona imaju plan za vaš život. Danas je dan kada ste pozvani izabrati Božji plan za vas s povjerenjem u Boga kao što malo dijete ima povjerenje u svoje roditelje.

Dragi prijatelji, neka vas Božji blagoslov prati u vašim životima i, ne zaboravite, ako se dogodi pogreška u donošenju odluka, nijedna odluka nije konačna. Zagrljaj nježnoga Oca uvijek vas čeka. A znate da ćete u meni uvijek imati i oca i brata, i prijatelja i svećenika koji će s vama, a i s kojim ćete vi, zajedno koračati putem koji je Bog Otac pripremio za sve nas – poručio je, između ostalog, fra Slaven.

Zaista, maturanti mogu biti ponosni što su uspješno završili najljepše razdoblje svoga života. Uz roditelje i obitelji, požrtvovne razrednike i profesore, mogu biti zahvalni što su vjersku širinu spoznali kroz inspirativne svećenike i vjeroučitelje poput našeg fra Slavena. Bože, hvala Ti na svemu.

tekst
Petra Miletić (IV.1), novinarska sekcija

fotografije
Ana Vasilj (II.1), novinarska sekcija