Sveta misa zahvalnica 46. generacije maturanata

Sveta misa zahvalnica 46. generacije maturanata, koja je obilježila kraj srednjoškolskog obrazovanja, služena je u crkvi Krista Kralja u Čitluku 23. svibnja. Maturanti su se s  razrednicima okupili ispred Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića te se u povorci uputili prema crkvi.

Misu je predvodio fra Luka Ćorić koji  je svojim riječima potaknuo mlade na daljnji rad i trud  te se osvrnuo na kraj značajnog poglavlja života. Rekao je da su maturanti, nošeni podrškom, ljubavlju i žrtvom svojih najmilijih te nastavnika i profesora, formirali svoj karakter i stekli određene vještine po kojima će biti prepoznatljivi i jedinstveni kroz životni hod.  Naglasio je da čovjek koji je ostvaren i ima plemenit životni cilj nikada neće sijati prljavštinu i mržnju. Također je poručio da je ljubav prema Bogu i bližnjemu načelo i znak po kojem se kršćanin prepoznaje u svijetu. Na misi su sudjelovali maturanti-framaši koji su svojom pjesmom upotpunili euharistiju.

Nakon primljenog blagoslova svi su se veseli uputili ulicama grada. Iako je srednjoškolsko doba jedno od najljepših razdoblja, vrijeme je za nove avanture koje život donosi, ali, jedno je sigurno, srednja škola će uvijek imati posebno mjesto u srcu.

tekst
Matea Ostojić (IV.6), novinarska sekcija

fotografije
Helena Bevanda (III.1), novinarska sekcija
Patricija Prga (III.1), novinarska sekcija