Svečani zavjeti

201109191058172Nedjelja, 18. rujna 2011. godine nekim našim bivšim učenicima ostat će u doživotnom sjećanju. Naime, na večernjoj svetoj misi, na vanjskom oltaru pored župnrode crkve u Međugorju, katolička crkva primila je u svoje redove nove članove. Upravo ti novozavjetni članovi – fra Mario Ostojić i fra Josip Serđo Ćavar, bili su učenici naše škole.
Rođeni su 1986.godine i pripadali su župi Međugorje. Oni su,  zajedno sa još jednim članom – fra Stankom Ćosićem, nakon četiri godine privremenih zavjeta položili i one svečane. U koncelebraciji s fra Ljubom Kurtovićem – meštrom bogoslova, župnikom fra Petrom Vlašićem i ostalih pedesetak svećenika, svečanu svetu misu i obred polaganja svečanih zavjeta predvodio je provincijal fra Ivan Sesar. Svečanom slavlju prisustvovao je veliki broj vjernika i hodočasnika a najponosniji su svakako bili roditelji i rodbina naših mladih zavjetovanika.201109191058173

Za našu stranicu, fra Mario Ostojić obratio se ovim riječima:

Možda je ludo, u očima mnogih, zavjetovati Bogu čistoću, bezvlasništvo i poslušnost i to za cijeli život. Ali to je evanđeoski savjet svima, a ne samo redovnicima. Svi smo pozvani to živjeti, svi bez iznimke. Mogu posvjedočiti da je izvanredan osjećaj predati se Bogu u potpunosti. Svoju volju, želje, misli i cijeli svoj život predati Njemu u ruke i znati da je On jedini savršen i da me nikada neće ostaviti samoga – to je nešto predivno. 201109191058171Zavjeti, kao i kršćanstvo, su teški za održavati ako nisu prožeti Bogom. Njih treba živjeti svaki trenutak. Oni moraju postati dio čovjekova života inače će ih uvijek vući za sobom kao neki teret koji mu smeta. Ovim zavjetima potpuno sam se predao Bogu u jakoj vjeri da je On uz mene i da će mi dati snage da živim upravo onako kako On traži od mene.

201109191058174

Na kraju svete mise, župnik fra Petar čestitao je novozavjetnim članovima, te im poželio mir i ustrajnost. I urednici ove stranice u ime svih djelatnika i učenika naše škole, pridružuju se čestitkama i žele fra Mariu, fra Josipu i fra Stanku obilje Božjeg blagoslova.