Susret u uskrsnoj radosti s Framom Čitluk

susret_uskrs_1Uskrs – najveći kršćanski blagdan ove će godine ostati u posebnom sjećanju za članove franjevačke mladeži Čitluk. Naime, framaši su ove godine došli na zanimljivu ideju. U želji da ožive stare običaje, jučer su nakon pučke mise organizirali prigodan program pod nazivom Susret u uskrsnoj radosti koji se održao ispred župne crkve.

Uz prigodan i bogat domjenak članovi čitlučke Frame organizirali su i prodaju vlastitih radova koje su proteklih dana marljivo pripremali te ih za simboličnu cijenu prodavali u svrhu prikupljanja novca za potrebe Frame ali i župne crkve. Program su obilježile folklorne točke koje su također izveli framaši koji su ujedno i članovi folklora. Nakon njihovih izvedbi, nazočne je oduševio nastup muške klape Suha iz Čitluka. Susret u uskrsnoj radosti župljani su doista prepoznali i podržali ovu akciju te je druženje s framašima potrajalo oko dva sata.

susret_uskrs_2

 

Na pitanje kako su došli na ovu ideju, predsjednica Frame Čitluk – Mladenka (Maja) Stojić nam je rekla:

 

susret_uskrs_3Osobno mi je pala na pamet, ne bih rekla slučajno! Naravno da Bog u svemu tome ima upetljane svoje prste. Stariji će nam reći kako su ljudi nekada imali običaj ostati poslije mise da bi popričali, otpjevali bećarac ili odigrali kolo. Kao što vidite, toga danas nažalost nema. Svi se razbježimo svojim kućama, nemamo vremena ni za koga, svatko je okupiran svojim problemima. A gdje je u svemu tome čovjek, radost i veselje ? Tako sam došla na ideju da oživimo ove običaje, prenijela ideju svojim framašima i oni su je dočekali raširenih ruku. Dogovore i detalje o akciji obrađivala sam s framskim vijećem i duhovnim asistentom fra Mirom Šegom. Ovom akcijom nudimo nešto novo našim župljanima u želji da se prisjete starih dana i ostanu s nama u druženju i veselju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

 

 

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|90|}images/galerija slika/susret_uskrsa_2012/*{/rokbox}