Radionica “Moj karijerni put – od informiranja do donošenja odluka o karijeri”

Broćanska udruga mladih-BRUM u suradnji s YourJob BiH i agencijom Dekatria-savjetovanje u poslovanju i obrazovanju organizira besplatnu praktičnu radionicu za mlade. Radionica će biti održana u prostorijama Hotela Brotnjo, Broćanski trg 2, 88266 Čitluk.
Tema prve radionice je “Moj karijerni put – od informiranja do donošenja odluka o karijeri”. Održat će se 19. 11. 2020. godine od 16 do 20h. Namijenjena je učenicima devetog razreda osnovne škole kao i učenicima srednje škole s područja općine Čitluk. Sudionicima će kroz ovu radionicu biti predstavljena razlika između kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, predstavit će se faze planiranja karijere i odabira zanimanja te pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja (interesi, sposobnosti, vrijednosti). Navest će se najčešće poteškoće i pogreške u donošenju profesionalnih odluka te načini i metode za ostvarivanje ciljeva. Također će se pojasniti važnost i uloga podrške u izboru zanimanja.
Radionica će biti organizirana poštujući propisane epidemiološke mjere. Na ulazu će stajati dezinfekcijsko sredstvo i osigurane su maske za sudionike. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na tri načina: na facebook stranici udruge BRUM, na mail zrinka@caritas-mostar.ba ili nazvati na broj 036 808 200!
Aktivnosti programa YourJob se provode s ciljem veće zapošljivosti mladih u BiH. Program YourJob ima za cilj osigurati mladima, od 15 do 30 godina, pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, kao i mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.
Program u BiH provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s Caritasom biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan i Caritasom biskupije Banja Luka, a dio je regionalne suradnje Caritasa Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije. Financiraju ga Austrijska Razvojna Agencija, Caritas Austrije, Fondacija Medicor i Renovabis.
U okviru programa otvoreno je savjetovalište za zapošljavanje mladih u Mostaru, Čapljini i Banja Luci.