Prvonagrađeni tekst na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Od 11. – 15. ožujka 2019. godine u suradnji s kulturnim institucijama i odgojno-obrazovnim ustanovama Hercegovačko-neretvanske županije obilježili smo Dane hrvatskog jezika.
U sklopu bogatog programa 14. ožujka održano je Županijsko natjecanje recitatora srednjih škola HNŽ-a, a domaćin natjecanja bila je Srednja strojarska škola Fausta Vrančića Mostar.

Županijskom natjecanju prethodila su školska natjecanja, na kojima su profesorice hrvatskog jezika odabrale najbolje lirske pjesme. Tako je na školskom natjecanju u našoj školi Lucija Kordić, učenica I.2 odjela napisala pjesmu Noćas si, Bože, svratio k meni koja je između ostalih petnaestak pjesama ocijenjena najboljom.

Lucijinu pjesmu na Županijskom natjecanju predstavile su sestre Gabrijela Šakota, učenica I.1 odjela koja je recitirala pjesmu, a na gitari ju je pratila Jelena Šakota, učenica IV.1 odjela. Ponosni smo što je upravo pjesma Noćas si, Bože, svratio k meni na Županijskom natjecanju osvojila prvu nagradu za najbolji tekst. Našoj Luciji i njezinoj mentorici, profesorici Mariji Buljan od srca čestitamo, a pjesmu pročitajte ovdje.