Prvo i treće mjesto na natjecanju “Munja Business Challenge” u Sarajevu

Kao što već pisali, 10. travnja 2019. u prostorijama SPARKA u Mostaru, održao se 7. po redu Munja Business Challenge. Business Challenge se realizira po međunarodnoj metodologiji najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i poduzetništva Junior Achievement koji djeluje u preko 100 zemalja. Učenici podijeljeni u mješovite timove sa vršnjacima iz drugih gradova kroz timski rad i uz pomoć mentora osmišljavaju najbolja poslovna rješenja i zatim ih prezentiraju pred stručnim žirijem, pri tom razvijajući niz poslovnih vještina i izgrađuju proaktivan način razmišljanja.

Na natjecanju održanom u Mostaru naši učenici Laura Dugandžić (IV.6), Lovro Dragičević (IV.6) i Luka Krešić (IV.6) izborili su odlazak na finale koje se održalo od 17. do 19. travnja 2019. godine u Info Centru Europske Unije u Sarajevu. Tema finala bila je osmišljavanje poslovne ideje, proizvoda ili usluge koja odgovara potrebama i interesima građana treće životne dobi i koje su bazirane na međugeneracijskoj suradnji. Finalne prezentacije i proglašenje pobjednika održano je u sklopu najveće investicijske konferencije u BiH Sarajevo Business Forum. Pobjednički tim čine: Nikola Gatarić (Gimnazija Banja Luka), Laura Dugandžić (Srednja škola dr fra Slavka Barbarića Čitluk), Carla Culej (Srednja ugostiteljsko-turistička škola Sarajevo) i Almedin Beganović (Elektrotehnička škola Tuzla).

Ponosni smo na našu Lauru koja je osvojila prvo mjesto i koja će ovaj tjedan, zajedno sa ostalih dvadeset najboljih učenika s natjecanja, predstavljati BiH na Poslovnom Izazovu Zapadnog Balkana u Crnoj Gori. Čestitke i učeniku Lovri Dragičeviću koji je sa svojim timom osvojio treće mjesto i također ide u daljnji tijek natjecanja.