Prošlogodišnje maturantice, sada studentice

MM i AP

Već znamo da većina maturanata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića upiše željene fakultete i uspješno ih završi. Vođene time, odlučile smo kontaktirati neke od prošlogodišnjih maturantica kako bismo provjerile koje su fakultete upisale i kako su se snašle.

Studiram matematiku i fiziku na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. Fakultet je poprilično zahtjevan, ali profesori i asistenti nam svojim radom i zalaganjem pomažu pri usvajanju gradiva. Odlično sam se snašla u novom okruženju i zadovoljna sam ustrojem fakulteta.

Dragana Kordić


Upisala sam Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru, Studij kemije i biologije. Budući da vozarim, nekad i nije baš jednostavno, ali dobra organizacija je najbitnija tako da ipak sve stižem. Ništa nije teško ako voliš to što radiš.

Ilijana Pehar


Studentica sam Filozofskog fakulteta u Mostaru. Studiram engleski jezik i književnosti te talijanski jezik i književnosti. Zasad mi se jako sviđa. Ne mogu reći da nije teško, uistinu se razlikuje od srednje škole, ali redovito slušam predavanja i navikavam se na drugačiji stil života. Živim u stanu u Mostaru s dvije cimerice i odlično se slažemo.

Marija Perišić


Ja sam na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Studiram talijanski i ruski jezik i književnost. Svi su mi predavači gostujući profesori, većinom iz Zadra, budući da je ovo prva generacija talijanskog i ruskog u Mostaru. Živim u Studentskom centru Mostar koji je potpuno prilagođen studentima i baš je super, upoznala sam mnogo ljudi, uključena je i menza, razne pogodnosti itd. Prezadovoljna sam studentskim životom i fakultetom iako ispočetka nisam nimalo bila zainteresirana za studiranje u Mostaru, pokazao mi se kao odličan grad za studente. Sviđa mi se studij koji sam upisala i baš uživam u predavanjima te nastojim popuniti slobodno vrijeme raznim aktivnostima.

Marija Prskalo


Studiram matematiku i informatiku na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. Jako mi se sviđa studentski život iako je nekad teško. Živim u stanu u Mostaru s cimericom i već smo se poprilično navikle na samostalan život. Redovito slušam predavanja i drago mi je što sam uspjela upisati studij koji sam htjela.

Marijana Raspudić


Raduje nas uspjeh naših prošlogodišnjih maturantica. Svim bivšim učenicima naše škole želimo uspješnu akademsku godinu!

Monika Marinčić i Anamaria Pranjić, IV.3