Proslava Dana škole

IMG_0260Danas su učenici i djelatnici naše škole proslavili Dan škole. Auditorij je imao prigodu vidjeti zaista kvalitetan program koji su uz pomoć svojih profesorica, Marije Buljan i Jadranke Medić, pripremili i izveli naši učenici. Nakon što je voditeljica programa, učenica III. 1 odjela,  Marija Perišić, svima poželjela dobrodošlicu,  minutom šutnje, s poštovanjem i sa zahvalnošću sjetili smo se svih onih koji su bili vezani za našu školu, a više nisu s nama: pokojnih utemeljitelja, djelatnika i učenika te pokojnog fra Slavka Barbarića.

 Upravo fra Slavku u čast slijedio je bećarac kojeg su izvele naše učenice: Ivona Sabljić (III. 1), Jelena Dugandžić (II. 1), Gabrijela Vučić (II.4), Lucija Sabljić (I. 3), Matea Ivanković (I.3)  i Marija Vučić.

Uslijedilo je proglašenje najboljih literarnih radova na temu Mladima su potrebniji uzori nego kritičari.

Autor prvonagrađenog sastavka je  David Kordić, učenik IV.1 odjela.  Drugonagrađena je Helena Planinić (II.2), a treće mjesto osvojila je Gabrijela Prskalo, učenica II. 1 odjela.  Nagrade je našim najuspješnijim autorima uručila pomoćnica ravnatelja, prof. Adela Škutor.IMG_0222

Ovom prigodom čuli smo recitaciju  Nikoline Miletić (IV.2), prvi put izvedenu na prošlogodišnjim Danima hrvatskog jezika gdje je osvojila prvo mjesto.

Dan škole je bio i prilika da se prisjetimo nesebičnog zalaganja i truda, te iznimnog doprinosa koji su iskazali prof. Emil Raspudić i prof. Vinko Bracić. Našim umirovljenim profesorima biranim se riječima obratio ravnatelj, gosp. Velimir Pinjuh i odao zasluženo priznanje za zalaganje, rad i trud u prenošenju znanja i iskazanu ljubav prema teškom i odgovornom radu s učenicima.

Mnogi naši učenici su uspješni u izvannastavnim aktivnostima i često nas svojim uspjesima zadivljuju. Danas nas je zadivio i Marijan Stojić, učenik II. 10 odjela koji je svojoj i našoj školi  poklonio malo remek – djelo. IMG_0237Budući da je Marijanov hobi izrađivanje predmeta od drveta, ravnatelju, gosp. Pinjuhu uručio je lijepi drveni križ.

Trenucima dobre glazbe auditorij se prepustio uz zvuke pjesme Konoba koju su izvele Petra Buntić, Nikolina Ramljak, Dajana Ilić i prof. Gordana Krezo.

Članovi dramske  sekcije, uz pomoć prof. Anamarije Pinjuh i prof.  Kristine  Primorac, osmislili su program u kojem su ujedinili prošlost i sadašnjost kroz duhovite razgovore  bake (Ana Selak, III.2) i djeda ( Darko Stojić, IV. 3)  koji se prisjećaju svoje mladosti, a povremeno ih prekida njihov unuk (Luca Mužić, III.1) unoseći dašak sadašnjosti.IMG_0242

Cijeli ovaj program oživjeli su mladi folkloraši, koji su utjelovili baku i djeda u njihovim mladenačkim danima i prikazali njihove uspomene kroz ples i pjesmu. Članovi folklora su: Marija Marinčić  (II.1), Andrea Stojić (II.1), Martina Zovko (III.3), Danijela Mršić (III.8), Marija Soldo (IV.3), Marin Sušić (I.5), Ante Primorac (I.10), Luka Barbarić (II.1), Nikola Mandarić ( II.10) i Zvonimir Stojić (IV.3). Na diplama i lijerici  ih je pratio Stipe Lesko, a gusle je odsvirao Zoran Mijatović (II.9).

Moramo naglasiti da je proslava Dana škole počela već u jutarnjim satima odigravanjem nogometne utakmice.  Utakmica je završila rezultatom 6:3, ali bez obzira na rezultat,  važno je  bilo sudjelovati, a ne pobijediti.  Članovi ekipe 1 su:   Kristijan Sušić, Ivan Sabljić, Sandro Bevanda, Krešimir Prskalo, Marko Vlaho, Ivan Vlaho, Josip Gagro, Karlo Ćavar, Valentin Ilić, Branimir Sušac, Stipe Šarac, Luka Miletić. Učenike su za utakmicu pripremili  profesori Miljenko Bulić i Dario Karačić.nog

Ekipu profesora Stjepana Grbavca i Marijana Luburića činili su: Ivo Ostojić, Ante Musa, Tomislav Zovko, Branimir Odak, Josip Pehar, Josip Galić, Tomislav Kozina, Luka Juričić, Jozo Ivanković, Marko Odak, Franko Gugić, Antonio Sivrić, Tomislav Čilić i Dario Markota.

Naši učenici su zaista oduševili  svojim umijećima, i pisanjem i pjevanjem i glumom i recitacijom i plesom i sportskim talentom.  Zbog toga bi nam trebalo puno više vremena od današnje priredbe da pokažemo sve talentirane učenike naše škole, ali smo sigurni da će nas zato oduševljavati tijekom cijele godine.

 

Sastav “Mladima su potrebniji uzori nego kritičari” možete pročitati ovdje

 

{youtube}lpJTSA4EQmg{/youtube}

 

Galerija slika

 

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|142|}images/joomgallery/originals/dan_kole_24112011_12/*{/rokbox}