Proslava  Dana škole

Program obilježavanja Dana škole, u nepredvidivim okolnostima vremena koronavirusa, ove se godine održao u tri dijela. Športski dio, koji su pripremili profesori tjelesne kulture, održao se u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk gdje su odigrane odbojkaška i nogometna utakmica između Učenika i Profesora.

Bio je to zanimljiv ogled mladenačke strasti i snage s jedne strane te dugogodišnjeg iskustva i znanja s druge. Pred brojnim navijačima Profesori su pokazali bolju igru i timskim radom nadvladali Učenike u odbojci rezultatom 3 : 0  u prvoj utakmici. U drugoj utakmici, u kojoj su se Profesori pomiješali s našim učenicama napravivši dvije ekipe za međusobni okršaj, uz dosta napetosti i truda s obje strane, ipak je završilo neriješenim rezultatom 1 : 1. Treća, ujedno i posljednja utakmica između Profesora i Učenika, bila je u nogometu. Ovoga puta su mlade snage pokazale svoju vještinu upravljanja loptom, a rezultat 2 : 1 u njihovu korist to je i dokazao. Ne smijemo zaboraviti da je sve praćeno budnim okom navijača među kojima su bili mnogi učenici, ali i profesori te naše pedagoginje i ravnateljica. Iskrene čestitke svim sudionicima koji su se pobrinuli da ovaj športski susret bude uistinu uzbudljiv i zabavan.

U utorak je održana i svečana dodjela nagrada učenicima koji su sudjelovali na literarnom natječaju. Ravnateljica Adela Škutor nagradila je knjigama najbolje spisatelje. Podsjetimo, tema su bile fra Slavkove riječi  Uskrsnuće počinje kad se odlučimo boriti protiv zla u sebi i oko sebe, kad počinjemo vjerovati da se isplati ljubiti i praštati, kad se isplati biti darežljiv i milosrdan.

Najbolji uradak napisala je članica literarno-recitatorske sekcije Marta Mijatović, III.1 . Mentorice su bile profesorice Ilijana Sušac i Jadranka Medić. Budući da je konkurencija bila jaka i učenici su se prijavili u velikom broju, drugo mjesto dijele Helena-Maria Ostojić, III.3, mentorica prof. Darija Bojović i Lucija Kordić, IV.2, mentorica prof. Marija Buljan. Treće mjesto osvojili su Petra Miletić, II.1 i Gabrijel Barbarić, II.1, mentorice prof. Ilijana Sušac i prof. Jadranka Medić. Klikom na poveznicu, možete pročitati nagrađene radove. Uistinu, dr. fra Slavko Barbarić je neiscrpan izvor inspiracije za naše učenike.

Na Dan škole, 24. studenoga,  nakon sjednice Nastavnog vijeća, pod vodstvom vjeroučitelja prof. Reale Šakota i fra Gorana Azinovića, učenici i djelatnici škole uputili su  se u molitvi na hodočašće Kraljici  Mira u Međugorje. Religiozna dimenzija ovogodišnje proslave potvrđuje odgojno-obrazovnu funkciju katoličke baštine te omogućuje vjerničko iskustvo jednostavne pobožnosti, duhovne snage svjedočenja vjere i ljubavi prema Bogu te jednih prema drugima.

Ivan Sivrić (IV.2), novinarska sekcija