Proslava dana škole

Proslava Dana škole

I ove godine Dan škole je tradicionalno obilježen sportskim i literarno-glazbenim programom. Sportski program je započeo prijateljskom utakmicom između profesora i učenika. Nakon pola sata igre i uz veliki trud, naši učenici su pobijedili rezultatom 3:0 što nam dokazuje da su naši učenici prave sportske nade Brotnja. U drugoj utakmici snage su odmjerile prva( prvi i četvrti razredi) i druga (drugi i treći razredi) smjena u kojoj prva smjena uzima pobjedu rezultatom 7:4.

Drugi dio programa započeo je videom protiv nasilja koji su osmislile naše pedagoginje u suradnji s Vijećem učenika čija je glavna poruka bila da budemo solidarni jedni prema drugima. Minutom šutnje svi nazočni odali su počast poginulim djelatnicima, učenicima i naravno dr.fra Slavku Barbariću. Ravnateljica Adela Škutor je zatim održala kratak uvodni govor kojim se zahvalila svima djelatnicima i učenicima te uz neke općenite podatke o djelovanju naše škole otvorila je literarno-dramski program. Potom je slijedila izvedba „Ruža crvena“ koju su izveli članovi glazbene sekcije pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Vesne Šarić. Uslijedila je izvedba „House of rising sun“ koju su izvele učenice Antonia Petrina(vokal) i Matea Vasilj (gitara). Naravno, sjetili smo se i umirovljenih profesora i djelatnika srednje škole među kojima su bivši ravnatelj Velimir Pinjuh i profesorica stručnih predmeta Draga Volarić kojima se ravnateljica Škutor zahvalila prigodnim darom. Školska klapa svojim glazbenim umijećem je izvela pjesme „Dojdi u moje kolo“ i „Zaspalo je siroče“ kojima su ispratili umirovljene profesore i djelatnike te su zahvalili za njihov predani rad i znanje koje su prenijeli na učenike. Potom su učenici, članovi recitatorsko-literarne sekcije Filip Luka Gospić i Marko David Martinović uz glazbenu pratnju Josipa Odaka uz odlične glumačke i recitatorske sposobnosti izveli djela Dobriše Cesarića i Tina Ujevića. „Ono što posjedujemo jest „danas“, jučer i sutra ne postoje, stoga im ne treba davati mnogo važnosti“ je citat dr.fra Slavka Barbarića koji je ujedno bio i tema literarnog rada za kojeg su nagrađene tri učenice naše škole. Treće mjesto je osvojila učenica Dora Pinjuh, drugo mjesto je zaslužila Katarina Vasilj, a pobjedničko prvo mjesto osvojila je Jelena Pehar. Nagrade su bile s knjige koje je uručila ravnateljica Škutor. Pravo glazbeno umijeće pokazala je učenica Darija Ramljak izvedbom svevremenskog klasika „One night only“ kojim je napravila uvod za sljedeću dodjelu nagrada koje su se odnosile na kros trčanje. Medalje su uručene Ivani Prga i Gojku Musi. Nagrade je uručio Boško Pehar, predsjednik Školsog odbora naše škole. Završnu glazbenu izvedbu, „Don’t worry, be happy“ su izveli učenici glazbene sekcije čijom su interpretacijom zatvorili sveukupni program namijenjen za Dan škole.

„Veličina čovjeka nije u bogatstvu, već u integritetu i sposobnosti da na ljude oko sebe utječe pozitivno! Stoga, dajte svakom danu šansu da bude najljepši u vašem životu!“ Vijeće učenika Srednje škole dr.fra Slavka Barbarića

Tekst: Marko Barbarić, III.3

Fotografije: Jozo Mandžo, II.7

Dan škole 1

Dan škole 2

Dan škole 3

Dan škole 4

Dan škole 5

Dan škole 6

Dan škole 7

Dan škole 8

Dan škole 9