Proslava Dana škole 2023.

Najvažniji školski događaj u godini uistinu je Dan škole. Posebna po svojim vrijednostima i sredini kojoj pripada, naša škola je u svečanom ozračju dočekala brojne goste.

Sveta misa, zahvala Bogu, služena u crkvi Krista Kralja, bila je najbolja uvertira u proslavu i u svečani program koji je pripremila literarno-recitatorska sekcija pod vodstvom profesorice Ilijane Sušac. Za odabir i pripremu glazbenih točaka bila je zadužena voditeljica glazbene sekcije prof. Vesna Šarić.

Priredba je bila u znaku lijepe riječi i dobre glazbe, a učenici su pokazali najbolje što mogu i znaju, talente u recitiranju, pjevanju i javnom nastupu, a sve je bilo odraz ljepote stvaranja. Voditelji Petra Miletić i Gabrijel Barbarić na početku su pozvali prisutne da minutom šutnje odaju počast utemeljiteljima škole, fra Slavku Barbariću,  učenicima  i djelatnicima koji više nisu s nama.

Maturant Mladen Mandžo izveo je potom našu himnu, Lijepa naša. U nastavku je pozdravni govor održala ravnateljica škole prof. Adela Škutor. Tema ovogodišnjeg literarnog natječaja u povodu Dana škole bio je citat fra Slavka Barbarića Današnji svijet je izgubio tišinu… Prema prosudbi profesorica hrvatskog jezika, najbolji rad napisala je maturantica Petra Miletić, drugoplasirana je Lana Korać, a treće mjesto dijele Mila Šakota i Franjo Juričić. Učenicima je mentorica bila prof. Ilijana Sušac. Nagrade je uručila ravnateljica Adela Škutor.

Iduća glazbena točka bila je duet Klare Ćorić i Marka Šaravanje Sanjaj me, uz pratnju zbora. Uslijedila je izvedba članica literarno-recitatorske sekcije: Gabrijele Gakić, Gabrijele Ostojić, Mile Šakota i Ane Vasilj. Učenice su uz glazbenu pratnju Mladena Mandže recitirale stihove iz pjesničke zbirke Dodir, Ovo je rana koju opet širimo za ruže, autora prof. Tihomira Nakića.  Nakon recitacije Mladen Mandžo izveo je pjesmu Ruža hrvatska.

Naglasak je ostao na literarno-recitatorskoj sekciji jer red je bio ispratiti dugogodišnju profesoricu hrvatskog jezika i književnosti i voditeljicu sekcije Jadranku Medić  u zasluženu mirovinu. Prigodan poklon i cvijeće uručile su  prof. Adela Škutor, ravnateljica škole i prof. Ilijana Sušac, suradnica u sekciji.

Uslijedila je pjesma I have a voice, Mladena Mandže i Andree Milićević. Podsjetimo, učenici su navedenom pjesmom osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju. Nakon toga je ženska vokalna grupa otpjevala tradicionalnu pjesmu Naranča. Posljednja glazbena točka bila je Volim Brotnjo i Croatio, iz duše te ljubim u izvedbi Marina Dugandžića i Kristijana Bulića.  Na kraju, nema bolje podrške za naše sudionike priredbe od gromoglasnog pljeska publike.

Naravno, za tekst i fotografije Dana škole 2023. pobrinula se novinarska sekcija pod vodstvom profesorice Danijele Škegro.

tekst
Zlata Dragičević (IV.7), novinarska sekcija

fotografije
Patricija Prga (IV.1), novinarska sekcija