PROSLAVA DANA ŠKOLE 2018.

Obilježavanje ovogodišnjeg Dana škole započelo je još u petak zanimljivim sportskim natjecanjima. Osim već tradicionalne kros utrke, odigrane su odbojkaška i nogometna utakmica između prve i druge smjene, te odbojkaška utakmica između učenika i profesora. Najbrži učenici ove godine bili su Josipa Dragičević i Matej Radišić. U utakmicama između prve i druge smjene u oba sporta pobijedila je prva smjena, dok se i ove godine odbojkaška utakmica završila velikom pobjedom profesora, s rezultatom 3-0 u setovima.

Proslava Dana škole nastavila se u utorak u prostorijama naše škole uz prigodan program koji su zajedno pripremile sve sekcije naše škole, a vodile ga učenice Dora Pinjuh i Marija Buntić. Program je započeo minutom šutnje u znak sjećanja na pokojnog dr. fra Slavka Barbarića, te utemeljitelje, djelatnike i učenike naše škole. Uslijedilo je obraćanje ravnateljice škole, profesorice Adele Škutor, koja je pozdravila sve prisutne i održala prigodan govor. Posebno se zahvalila ravnatelju, kolegama i učenicima iz Srednje škole Petra Šegedina, Korčula koji su nam došli u goste a s kojima je naša škola prije samog početka programa svečano potpisala Povelju o prijateljstvu. Škole su ovom poveljom dogovorile suradnju u obrazovno-stručnom, kulturnom i sportskom području. Njihov ravnatelj, profesor Lovro Botica, rekao je da im je iznimna čast biti našim gostima te je uručio ravnateljici predivnu sliku na kojoj su dvije barke koje predstavljaju prijateljstvo i suradnju naših dviju škola. Program se nastavio dobrom glazbom. Prvi izvođači bili su članovi Frame Čitluk koji su otpjevali skladbe „Ti si mene prvi ljubio“, i „Tebi prepuštam sve“. Nakon njih slušali smo recital hercegovačkog pjesnika Antuna Branka Šimića koji su u obliku kratke predstave izveli učenici Iva Prskalo i Pero Pehar, uz glazbenu pratnju Josipa Odaka, a pripremile voditeljice literarno-recitatorske sekcije profesorice Jadranka Medić i Ilijana Sušac. Za iduću glazbenu točku – izvedbu pjesme „Sve u meni se budi“ zaslužni su učenici Marija Sivrić i Josip Odak. Nakon njihova dueta čuli smo recitaciju „Samotni putnik“ u izvedbi učenika Mara Bulića, a ponovno uz glazbenu pratnju Josipa Odaka. Ova pjesma pobjednica je prošlogodišnjeg Županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika a napisala ju je naša učenica Elena Prusina.

Na nagradni natječaj na temu „U tebi mora gorjeti ono što u drugima želiš zapaliti“, odazvao se velik broj učenika. Nastavnice hrvatskog jezika odlučile su trećim mjestom nagraditi učenicu Ivanu Bošnjak. Drugo mjesto osvojila je učenica Ana Radišić, a najbolji rad napisala je Lucija Kordić. Ravnateljica naše škole nagradila je učenice prigodnima knjigama, a njihove radove možete pročitati ovdje.

I ove godine prisjetili smo se i zahvalili našim profesorima koji su prestali s radom u našoj školi. Profesor praktične nastave, Franjo Mijatović, otišao je u zasluženu mirovinu a profesorica matematike, Marina Zubac, svoj će posao nastaviti obavljati na nekom drugom radnom mjestu. I njima je ravnateljica, prof. Adela Škutor, uručila prigodne darove. Ponovno je uslijedio jedan duet, ovaj put u izvedbi učenice Ive Berišić i učenika Josipa Odaka, uz pjesmu „Zlatne strune“. Vratili smo se ponovno na sportske događaje te pozvali pomoćnika ravnatelja, profesora Milivoja Pinjuha, da pobjednicima uruči simbolične pehare. Time smo stigli i do kraja programa koji je obilježio nastup glazbene sekcije. Zbor je izveo pjesmu „Stand by me“, a za nastup ih je pripremila njihova voditeljica, profesorica Vesna Šarić.

Ovim putem zahvaljujemo prof. Sandi Sušac koja je izradila zanimljive pozadine za fotografiranje, te Jozi Mandži, učeniku IV.7 odjela na fotografijama kojima je ovjekovječio i ovogodišnji Dan škole.