Proslava Dana škole 2014.

Dan škole 2014

Program proslave Dana Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića počeo je u jutarnjim satima športskim susretom koji su organizirali profesori tjelesne kulture. Nastavio se u predvorju škole svečanom priredbom glazbene, recitatorske i dramske sekcije. Nakon što su voditeljice Maria Vasilj (II.1) i Marija Zorka Vasilj (III.3) pročitale uvodne riječi, pozvale nazočne da se minutom šutnje prisjete pokojnih utemeljitelja, djelatnika, učenika i dr. fra Slavka Barbarića, pozdravni je govor održao ravnatelj Velimir Pinjuh.

U svome obraćanju načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić uputio je čestitku u povodu Dana škole te se kratko osvrnuo na povijest srednjoškolskog obrazovanja u Brotnju.

Uslijedio je glazbeni dio programa koji je pripremila glazbena sekcija pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Ivone Ćeškić. Ženska klapa škole izvela je skladbu Maslina je neobrana. Predsjednik Školskog odbora prof. Stipe Ćavar potom je uručio nagrade za najbolje sastavke koje su učenici napisali na temu Ti dodaj zrno svoje za velik ljudski rod. Prema prosudbi profesorica hrvatskoga jezika, najbolji uradak napisala je Ivana Milićević (III.4). Drugonagrađena je Jelena Vasilj (II.3), a treće mjesto osvojila je Katarina Ivanković (II.3).

Umjetnički doživljaj priredile su Janica Kozina (II.1) i Iva Kordić (I.4) izvedbom recitacije Kad ptica prestane voljeti, autorice Vesne Parun. Učenice su za nastup uvježbale voditeljice recitatorske sekcije, profesorice Jadranka Medić i Ilijana Sušac.

U školskoj 2014./2015. godini došlo je do kadrovskih promjena. Naime, svoj radni vijek završili su profesorica matematike Ivanka Vasilj i profesor fizike Šimun Tomas. Tim povodom djelatnici i učenici škole simbolično su se s njima oprostili. Ravnatelj Velimir Pinjuh uručio im je prigodan poklon i zahvalio na odgovornom pristupu radu te nesebičnom zalaganju u obrazovanju i odgoju srednjoškolaca.

Na kraju su programa članovi glazbene i dramske sekcije izveli glazbeno-dramsku predstavu I dok je srca bit će i Kroacije kojom su ujedno obilježili stotu obljetnicu smrti Antuna Gustava Matoša. Predložak je imao naglašen domoljubni iskaz i edukativan karakter. Baku je utjelovila Petra Prskalo (II.8), sestra je bila Jagoda Bebek (II.8), a brata je odglumio Stipe Turudić (III.1). Dramsku izvedbu glumaca, uz zbor, odlično su upotpunili Dražen Šego (III.1) na gitari te Ana Maria Gospić (III.3) na flauti. Glazbeno-scenski nastup učenici su usavršili u suradnji s profesoricama Marijom Buljan, Anamarijom Pinjuh, Kristinom Primorac i Ivonom Ćeškić.

Fotografije možete pogledati u galeriji.