Proslava Dana škole

IMG_0156Danas su učenici, djelatnici  te  mnogobrojni gosti obilježili Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića.  Na početku svečane proslave, minutom šutnje odana je počast svima koju su bili vezani za školu, a više nisu s nama: utemeljiteljima, djelatnicima, učenicima i dr. fra Slavku Barbariću.

Prisutne su u kratkom obraćanju srdačno pozdravili  ravnatelj škole prof. Velimir Pinjuh i  načelnik općine Čitluk  g. Ivo Jerkić.

Sekcije škole su se zaista potrudile i pripremile zanimljiv program u kojem su predstavile neke od svojih talentiranih članova.

Školski zbor, pod vodstvom prof. Ivone Dugandžić,  vrhunski je otpjevao poznatu himnu Gaudeamus igitur, nakon čega su mladi spisatelji pokazali svoje umijeće. Naime, na školskom natjecanju za najbolji literarni rad organiziranom u povodu Dana škole, prvo mjesto pripalo je Mariji-Zorki Vasilj (I.3) (kliknite ovdje da bi pročitali rad). Drugo mjesto zaslužila je  Sara Petrović (I.1), a trećenagrađena je Ena Karačić iz I.3 odjela.

Knjige je najuspješnijim autoricama uručio predsjednik Školskog odbora prof. Stipe Ćavar, a prvonagrađena učenica je pročitala pobjednički  sastavak.

Mladi recitator David Vasilj (II.1) izrecitirao je pjesmu Odlazak, Tina Ujevića. Davida su u izvedbi pratili Ana Marija Gospić, Andrija Sušac i Magdalena Sivrić. Učenike su za nastup pripremile profesorice Jadranka Medić i Ilijana Sušac, voditeljice recitatorske sekcije.100_1525

Profesorici Nedi Soldo, u povodu odlaska u mirovinu, ravnatelj Pinjuh je uručio umjetničku sliku te joj zahvalio na  nesebičnom zalaganju, iskazanoj ljubavi  u teškom i odgovornom radu s učenicima. Profesorica Soldo je u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića radila 20 godina,  a gromoglasnim pljeskom publika joj je zaželjela sve najbolje u daljnjem životu.

Poznatu skladbu Lupi petama otpjevali su Mateo Bojčić (IV.8) i Andrija Sušac (IV.1).

Budući da je tijekom jutra odigrana nogometna utakmica između prve i druge smjene te održana cross utrka na Barama, uslijedilo je proglašenje najuspješnijih športaša.  Prva smjena je nadigrala drugu, a prvo mjesto u utrci osvojio je Branimir Sušac (III.2).  Drugi je bio Silvijo Dujmović (II.6), a Ivan Milićević  (II.5) je stigao treći.

Najboljim športašima  medalje je uručila pomoćnica ravnatelja prof. Adela Škutor.

100_1594Pjesmu Zaspalo je siroče savršeno su izvele Marija Vučić (I.7), Jelena Dugandžić (III.3) i Gabrijela Vučić (III.4).  Učenice su publiku zaista zadivile svojim glasovnim mogućnostima i interpretacijom skladbe.

Na kraju programa, predstavili su se mladi glumci dramske sekcije.  Oni su pod vodstvom profesorica Anamarije Pinjuh i Kristine Primorac,  pripremili  i izveli predstavu Razgovor ugodni naroda broćanskog.  Zanimljiva  sinteza prošlosti i sadašnjosti, tradicionalnog i modernog, razgovornog i standardnog,  nasmijala je publiku do suza. Mladi glumci bili su: Mateo Gagro      (IV.1), Tomislav Bulić (IV.1), Ana Selak (IV.2), Mirjana Tuka (I.7), Marija Prskalo (IV.2), Kristijan Vasilj (IV.2), Filip Lukenda (III.2), Sara Petrović (I.1) i Ivana Vasilj (I.1) 

Domišljat dijalog  upotpunila je i zanimljiva scenografija koju su vlastoručno izradile učenice Anamaria  Čolak, Iva Sivrić, Marinela Dugandžić i Vida Vasilj  (III.4).

Voditelj programa bio je Josip Stipić (II.2).

 

Galerija slika


{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|90|}images/galerija slika/dan_skola_2012/*{/rokbox}