FOTO: Proslava Dana škole

dan_skole24. studenoga 2010.  na svečan način, kao i svake godine, obilježen je Dan škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku ali,ovaj put, po prvi put,  ravnatelj Velimir Pinjuh, čitlučki srednjoškolci i  njihovi profesori svoje goste mogli su dočekati u novoj, moderno opremljenoj, fantastičnoj školskoj zgradi. Okupivši se u predvorju škole svi su mogli uživati u programu što su ga pod vodstvom profesorica pripremili učenici.

Na početku svečanosti, minutom šutnje odana je počast svima koji su bili povezani sa školom, utemeljiteljima, učenicima i profesorima. Nakon toga,  prisutne je pozdravio ravnatelj Velimir Pinjuh te izrazio svoje zadovoljstvo postignutim i zahvalnost svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pridonijeli ostvarenju sna. ravnateljPosebnu zahvalu ravnatelj Pinjuh uputio je općinskoj vlasti koja se zauzela u izgradnji pristupa školskoj zgradi. Budući da je Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića oduvijek bila centar znanja ovoga područja iznjedrila je mnoge ugledne ljude među njima i načelnika Općine gospodina Ivu Jerkića koji je u svom obraćanju to i naglasio. nacelnik

 

Načelnik Jerkić je naznačio da nije bilo lako iznaći sredstva za  realizaciju objekta na koji je ponosan  te da će Općina Čitluk učiniti sve da se uskoro završi dio okoliša za kojeg se već traže sredstva, te izgradi školska sportska dvorana s kojom će ovaj kompleks biti potpun. U svome govoru načelnik Jerkić skrenuo je pozornost profesorima i učenicima na obvezu čuvanja prostora najljepše škole u BiH kako bi i sljedeće generacije mogle u njoj uživati.

Na proslavi Dana škole svoju talentiranost pokazali su učenici koji su kroz pjesmu, glumu i recitaciju zabavili nazočne.

Središnja točka proslave bila je izvedba predstave simboličnog naziva Ništa ne može roditelje zamijeniti koju su po vodstvom profesorica Anamarije Pinjuh i Kristine Primorac pripremili članovi dramske sekcije. Predstava je na humorističan način prikazala život moderne obitelji, prije svega mladih u njoj, a nadasve je  svojim edukativnim karakterom odaslala pouku.dramska_sekcija

 

Recitacije  su izvele učenice Marija Prskalo i Nikolina Miletić, koje su pod glazbenom pratnjom učenika Tomislava Lovrića, oduševile publiku  te zaslužile veliki pljesak.


recitacije

 

Glazbeni dio programa obilježio je nastup Marie Rose Mužić koja je svojim očaravajućim glasom sve impresionirala. Učenike su zabavile  grupe IV.3+, All Stars i Kratki Spoj.

rose

 

Neka nam lik i djelo dr. fra Slavka Barbarića, čije ime nosi škola, budu uzor a učenici koji je budu predstavljali i znanjem i ponašanjem budu ponos!

 

 

Galerija slika

 

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|37|}images/galerija slika/Dan_skole_24_11_10/*{/rokbox}