Video: Projekt promocije jedinstvene slastice – ćuptera

Sjećanje na žrtve Vukovara

Hotelijersko-turistički tehničari trećeg razreda naše škole uspješno su priveli kraju projekt promocije turizma i zaštite kulturne baštine započet u svibnju.

Učenici su u suradnji s profesoricama ekonomske skupine predmeta Brankom Vasilj, Marijom Juričić Vasilj i Sandom Sušac odabrali, pripremili te promovirali jedinstvenu tradicijsku slasticu – ćupter.

Jedan od ciljeva bio je dovesti sudionike u doticaj sa stvarnim elementima radnog okruženja. Bilo je potrebno razraditi projekt, donijeti financijski okvir, odrediti nositelje te naći partnere. U projektnoj realizaciji su osim učenika sudjelovali predstavnici Vijeća roditelja, Općina Čitluk, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i Udruga vinara Brotnja. Hercegovački ćupter ostvaren je uz financijsku podršku organizacije KulturKontakt Austria.

Osim pripreme samoga ćuptera, dužnost učenika bila je osmisliti i izraditi ambalažu jer je i ambalaža komunikacijsko sredstvo koje stvara sliku o navedenoj deliciji hercegovačke gastronomije. Najzanimljiviji dakako je bio marketinški dio, tj. priprema reklame, a kako su učenici zainteresirali javnost za ćupter pogledajte u nastavku…