Profesionalni novinari – gosti predavači novinarske sekcije

Tanja_i_Soldo

Iako mladi, vrlo iskusni i uspješni novinari, koji su svojevremeno bili učenici naše škole,  mr. sc. Tanja Vučić i Dragan Soldo danas su svojim gostovanjem počastili novinarsku sekciju.

Srdačno su se odazvali našemu pozivu te izdvojili svoje vrijeme da bi novinarskoj sekciji naše škole prenijeli svoje iskustvo i znanje.

 

IMG_4937U prvom dijelu predavanja mr.sc. Tanja Vučić, inače novinarka internetske stranice Općine Čitluk, upoznala je učenike s osnovama i temeljnim karakteristikama novinarstva, s posebnom pozornošću na novinarsku etiku kojoj teži svaki novinar koji drži do svog vlastitog kredibiliteta. Ne baš tako laku, ali iznimno zanimljivu profesiju- novinarski  poziv, Tanja je učenicima približila  kroz vlastita iskustva tako da je primjerima iz svog profesionalnog angažmana pokazala kako i na pravi način koristiti talent. Između ostalog Tanja je poručila mladim novinarima da moraju biti znatiželjni, uporni i brzi ali nikako nametljivi.IMG_4944

U drugom dijelu predavanja, uspješni radijski novinar i voditelj na radiju Mir Međugorje, Dragan Soldo svojom prezentacijom Novinar-učenik, kreativac i istraživač dao je idejna rješenja pomoću kojih mladi novinari mogu najbolje istražiti kreativnost i potencijale i time  doseći zavidnu razinu angažmana u školskom novinarstvu. Dragan je u svojoj prezentaciji istakao da iako učenici u nedostatku istančanog osjećaja za vijest, koji će se s vremenom razviti, u školi imaju mnogo događanja koja ih mogu potaknuti na odlične uratke.  Na kraju predavanja učenici su dobili 5-minutni kreativnizadatak koji su s oduševljenjem odradili.

Dragocijeno vrijeme je brzo prošlo i voljeli bismo da je trajalo duže ali zato su nam naši gosti sa zadovoljstvom obećali ponovni dolazak.

 

 

Galerija slika


{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|14|}images/galerija slika/gosti_novinarske_sekcije/*{/rokbox}