PREDSTAVLJAMO SEKCIJE – SEKCIJA KUHARSTVA

Danas vam predstavljamo još jednu sekciju koja djeluje u našoj školi, i s pravom možemo reći da je to naša “najslađa sekcija”. Naime, to su vrsni kuhari čijim se slasticama ali i ostalim jelima uvijek radujemo i s nestrpljenjem ih očekujemo. Sekcija broji 15 članova a voditelj sekcije je profesor Damir Mlikota. Oni sudjeluju u svim važnijim obilježavanjima u našoj školi ali i ostalim događajima koji su vezani za gastronomiju, te nerijetko svojim slasticama podržavaju i aktualne humanitarne akcije. Cilj rada ove sekcije je pobliže upoznavanje učenika s kuharskim vještinama i znanjem, te razvijanje maštovitosti i kreativnosti pri stvaranju jela.

Pripremom ukusnih slastica već su sudjelovali u obilježavanju “Dana kruha i plodova zemlje”, organizacijom i pripremom “buffe stola” za božićnu priredbu, i slično, a na svojim sastancima organiziraju i različite tematske radionice. Danas su posjetili i vinariju gdje su imali priliku upoznati se s hercegovačkim vinima, a stručna osoba održala im je predavanje o proizvodnji i pravilnom čuvanju i skladištenju vina. U daljnji program rada sekcije uvrstilli su još stručni posjet hotelima i restoranima, sudjelovanje na Sajmu cvijeća, posjetu Mostarskom sajmu, razne radionice, itd., a mi s nestrpljenjem iščekujemo probati slastice i jela koja će nam članovi ove sekcije pripremiti u budućnosti.