Predstavljamo sekcije – Novinarska i informatička sekcija

Drugo obrazovno razdoblje počelo je u ponedjeljak, 13. siječnja. Dok se svi polako navikavamo na ponovni boravak u školskim klupama, mi nastavljamo s predstavljanjem sekcija naše škole. Ovaj put odlučili smo predstaviti sekcije koje su zajedničkom suradnjom zaslužne za sve ono što čitate i pratite na službenoj školskoj stranici. To su novinarska i informatička sekcija.

 

Novinarska sekcija broji 11 članova, a voditeljica sekcije je profesorica Kristina Primorac. Cilj rada naše sekcije je poticanje učenika na razvijanje kreativnosti, mašte i sposobnosti pravilnog izražavanja te osposobljavanje učenika za primjenu različitih stilova pisanja (vijest, obavijest, izvještaj, reportaža, intervju, osvrt, i slično). Plan rada sekcije je obilježavanje svih važnijih i aktualnih datuma koji su vezani za školu ali i zajednicu u kojoj živimo održavajući tako protok društveno bitnih informacija. Stoga, naši vrijedni novinari prate sva događanja – od školskih i županijskih natjecanja, obilježavanja svjetskih i međunarodnih datuma, do manifestacija naše općine, te istražuju razna područja – književnost, glazbu, film, sport, tehnologiju, itd. U prvom polugodištu objavili smo 35 članaka, a u vrijeme objave ovog članka najčitaniji je onaj o maturalnoj ekskurziji (658 pregleda). U drugom obrazovnom razdoblju pisat ćemo vam o radu ostalih sekcija, obilježiti sve važnije datume, izvijestiti vas o rezultatima planiranih natjecanja, itd.

 

Da bi sve ono što novinari pripreme bilo na vrijeme objavljeno brine se informatička sekcija. Broji 12 članova a njihova voditeljica je profesorica Stanislava Anić. Cilj rada informatičke sekcije je održavanje školske web stranice, računala i opreme u kabinetu informatike, te praćenje događaja u školi kroz prikupljanje i obradu materijala. Na satima sekcije koji se održavaju svaki petak učenici imaju priliku naučiti puno toga o HTML-u, CSS-u i Java Script-u te kroz zajednički rad proširiti svoje informatičko obrazovanje i primijeniti isto u praksi. Na taj način učenici se na zanimljiv i kreativan način upoznaju s bezbrojnim mogućnostima primjene i korištenja tehnologije koja je danas zastupljenija nego ikada. U drugom obrazovnom razdoblju planirano je priključivanje zajednici CODE org., s ciljem stjecanja programerskih iskustava kroz sate kodiranja.

 

Nadamo se da smo vam barem djelomično približili što se krije iza članaka koje svakodnevno pripremamo i objavljujemo. Naše sekcije ne održavaju se samo petkom u onim planiranim terminima, naše sekcije zajedničkom suradnjom i kroz elektronički sustav rade svakodnevno i brinu se da vi na vrijeme dobijete obavijesti o aktualnim događanjima. Hvala vam što nas pratite.