PREDSTAVLJAMO SEKCIJE – GLAZBENA SEKCIJA

 

~Gdje riječi ne vrijede, glazba progovara.~

Danas vam predstavljamo glazbenu sekciju koja nam zadnjih nekoliko školskih godina priređuje zanimljive koncerte, te upravo svojom glazbom opisuje ono što riječima ne možemo izraziti. Sekcija broji 35 članova, a naši talentirani učenici u sekciji pjevaju ali i sviraju, i to više različitih instrumenata. 

Cilj svake sekcije, kao i ove, jest ponuditi mladima nešto što će ih zainteresirati te im pomoći da pronađu ono što će ih izgraditi u bolje ljude, potaknuti ih da to nešto prepoznaju u glazbi, da je osjećaju kroz ono što ona čini i da žive glazbu gdje god se nalazili i što god činili. 

Na sve ovo brižljivo pazi i vodi ih kroz sve pripreme i nastupe prof. Vesna Šarić. Na svojim sastancima oni uče o glazbi, te upoznaju neke važne glazbene ličnosti koje su uljepšale i doprinijele rastu glazbe koju danas poznajemo. Naravno, na sastancima uvježbavaju različite glazbene točke i pokušavaju postati bolji i uspješniji glazbenici. Kao što smo već naveli – sekcija djeluje kroz cijelu godinu, a članovi sekcije kroz različite načine žele nam približiti smisao glazbe i njezinu važnost. Naša novinarska sekcija posjetila ih je na nekoliko njihovih proba, te se uvjerila u njihove talente i mogućnosti a dosta toga smo i naučili slušajući ih za vrijeme tih proba. Bliži nam se i njihov koncert, stoga vas ovom prilikom pozivamo da dođete i podržite naše mlade glazbenike. Božićni koncert održat će se u srijedu, 18. prosinca u 12.30h. Nemojte propustiti njihov veseli nastup!

~Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji.~

                         Ana-Marija Subašić, III.6