Predsjednik Vlade i načelnik Općine u posjetu školi

Jučer je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sa suradnicima posjetio školu. Želeći podržati aktivnosti izgradnje strateškog školskog projekta, sportske dvorane, razgovarao je s ravnateljicom Adelom Škutor i vodstvom Općine Čitluk, na čelu s načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Predragom Smoljanom,  o dinamici gradnje te je obišao gradilište kao bi se uvjerio da u kontekstu svih poteškoća koje su se trenutno dogodile na gospodarskom i ekonomskom planu radovi još uvijek teku neometano.

S velikim je zadovoljstvom svjedočio izgradnji na već sad impresivnom zdanju koje i učenici i profesori željno iščekuju, jer kad bude završeno, omogućit će razvoj novih edukacijskih prilika i podići će kvalitetu sporta na višu razinu. Ohrabrujuće je da najviše institucije vlasti naše županije sustavno potiču gradnju sportske infrastrukture  i pozitivan slijed promjena  u povezivanju  sporta i obrazovanja.

Također su neizostavne teme bile stalno ulaganje i unaprjeđenje  cjelokupnog  obrazovnog sustava te planirane daljnje aktivnosti u zbrinjavanju djelatnika koji još nisu dobili ugovor na neodređeno radno vrijeme, što je istaknuto  kao primarna zadaća i općinske i županijske vlasti. Važno  je napomenuti da je na nedavno okončanom natječaju deset djelatnika dobilo stalno radno mjesto. Sudionici sastanka su ponosno istaknuli da su usuglašenom inicijativom i djelovanjem učinili da Općina Čitluk i HNŽ budu primjeri dobrog upravljanja i uspješnih životnih sredina u  Bosni i Hercegovini, pa i u regiji.

Između ostalog, načelnik Marin Radišić je naveo dovršetak i opremanje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik. Samo suvremene i visoko urbane sredine imaju razvijenu svijest o potrebama najslabijih u društvu i njihovoj zaštiti. Pozicionirajući osobe s poteškoćama na prvo mjesto, Općina Čitluk se svrstala među mjesta koja razumiju potrebe svojih građana te unatoč teškim okolnostima uspijevaju ostvariti dugoročno održiv razvoj.

Danijela Škegro, voditeljica novinarske sekcije