Posjet švicarskog veleposlanika našoj školi

svicarciU četvrtak su našu školu posjetili švicarski veleposlanik u  BiH gos.Andre Schaller, njegova supruga Brigete i general Zoltan  Gulyas, zamjenik zapovjednika EUFOR-a u BiH.  Ravnatelj škole prof. Velimir Pinjuh  u pratnji pomoćnice prof. Adele Škutor i predsjednika školskog odbora prof. Stipe Ćavara, općinski načelnik gosp. Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća  gosp. Marin Radišić dočekali su ugledne goste  i izrazili  dobrodošlicu.

IMG_0365_copyPovod posjeta  školi bio je uspjeh naših učenica na EUFOR-ovom natjecanju, gdje su osvojile jedno od nagradnih putovanja  – u Švicarsku.  Učenice Monika Sivrić, Marija Prskalo, Marijana Raspudić i Ana Ivanković ondje su boravile pet dana i proživjele nezaboravno iskustvo, zahvaljujući gospođi Brigete koja ih je izvrsno ugostila. Ovim projektom švicarsko veleposlanstvo  želi ostvariti kontakt s mladima iz BiH, približiti im svoj rad i europska iskustva.

IMG_0351Ravnatelj, prof. Pinjuh, ugledne  je goste poveo u razgledavanje škole, gdje su između ostalog, vidjeli kabinete informatike i kemije te se viđenim ugodno iznenadili. Budući da su tijekom obilaska posjetili i jednu od učionica, naši učenici – maturanti, razgovarali su s veleposlanikom i dobili priliku postaviti pitanja. Iako bi se naša škola  za švicarske uvjete mogla nazvati – skromnom, ravnatelj, prof. Pinjuh, je naglasio  da je ovo jedna od najbolje opremljenih škola na ovome području, i kao takva pruža  učenicima odlične preduvjete  za obrazovanje i afirmaciju u društvo. Ravnatelj je veleposlaniku poklonio košaru autohtonih broćanskih proizvoda, a izvorni duh Hercegovine  mogli su doživjeti  u Herceg etno selu, gdje su nastavili druženje.

 

 

 

 

Galerija slika

 

{rokbox album=|myalbum| thumbcount=|20|}images/joomgallery/originals/posjet_vicarskog_veleposlanika_naoj_koli_13/*{/rokbox}