Posjet predstavnika švicarske ambasade

Slika 1

U posjetu našoj školi ovih dana su bili gospodin Halko Bašarić, predstavnik „Prilike plus“, Merisha Alegić, djelatnica švicarske ambasade u BiH te švicarski stručnjak za obrazovanje, gospodin Stefan Butscher. Posljednjih godinu dana,ravnateljica škole, prof. Adela Škutor je sudjelovala u projektu čiji je krajnji cilj bio kupnja uređaja za izvođenje praktične nastave za učenike ugostiteljskog smjera. Gospodin Buscher je istakao da je model kombinacije praktične nastave s usvojenim teorijskim znanjem jako dobar te nadodao da će osnove koje učenici budu mogli naučiti u školskom praktikumu upotpuniti taj model.

Ravnateljica je pohvalila suradnju naše škole s ugostiteljskim objektima u Čitluku i Međugorju te nadodala da turizam našeg kraja djeluje poticajno za obrazovanje u turističkom i ugostiteljkom smjeru koje pruža naša škola, te je istakla zadovoljstvo budući da su ispunjeni svi uvjeti za ostvarivanje ovoga projekta.

Također je zahvalila svi sudionicima projekta i Gospodarskoj komori Grada Mostara. Naša škola je spremna i dalje sudjelovati u ovakvim hvalevrijednim projektima, a sve za dobrobit učenika i društvene zajednice. Gosti su također uživali u tradicionalnom hercegovačkom ćupteru te Madelaine kolačićima koje su učenici pripremili prilikom čajanke s Proustom.

Smjer ugostiteljstva je prije dvije godine otvoren u našoj školi i broji 113 polaznika, od čega 89 učenika koji se školuju za kuhara, te 24 polaznika konobarskog smjera. Oprema za praktikum koju uskoro očekujemo će zasigurno još više podići razinu razvoja praktičnoga obrazovanja u budućnosti.

Posjet svicarske ambasade 1

Posjet svicarske ambasade 2

Posjet svicarske ambasade 3

Posjet svicarske ambasade 4

Posjet svicarske ambasade 5

Posjet svicarske ambasade 6