Posjet Radiju Mir Međugorje

Posjet Radiju Mir Međugorje

U sklopu godišnjega plana i programa novinarske sekcije posjetili smo radio postaju Mir Međugorje u pratnji profesorice Ivone Brkić, voditeljice sekcije, i pedagoginje Doris Vlašić. Posjet je započeo ljubaznim dočekom glavne urednice Sanje Pehar i novinara Dragana Solde.

Oni su nas proveli kroz prostorije u kojima se svakog jutra događaju pripreme i planiranja programa za cijeli dan, uređuju vijesti, različite tematske emisije i prikupljaju informacije.

Saznali smo kako izgleda dan na radijskoj postaji i što je sve potrebno da bi se uredio program i zainteresirali slušatelji.

Razgledali smo studije i saznali kako su svi oni povezani. Tehničari su nam pokazali kako se program iz jednog studija prebacuje u drugi ako dođe do nepredviđenih okolnosti.

Nazočili smo i snimanju vijesti, a u jednom od studija gostovali smo u kratkom prilogu u kojemu smo govorili o našoj školi i novinarskoj sekciji, kao i o važnosti medija u svijetu, poglavito u životima mladih ljudi.

Glavna urednica Sanja Pehar potom nas je povela u veliki studio u kojemu su snimani glazbeni spotovi, pjesme i koncerti.

Posljednje što smo vidjeli bile su prevoditeljske kabine koje su moderno opremljene za čak 17 svjetskih jezika. Iz tih kabina svakodnevno se prevodi molitveni program iz crkvre sv. Jakova za brojne hodočasnike koji dolaze u Međugorje. Od gospođe Marije Dugandžić iz prve ruke smo doznali brojne zanimljivosti o prevođenju, kao i mnoštvo korisnih savjeta o učenju stranih jezika.

Tijekom cijelog posjeta osjećali smo se dobrodošlo među radijskim djelatnicima koji su nas na odlasku pozvali da ih ponovno posjetimo. Vratili smo se u školu bogatiji za jedno novo iskustvo i još više znanja o jednom važnom dijelu svijeta medija i napokon smo shvatili zašto se za radio kaže da je najbrži medij. Tko zna, možda se i netko od članova sekcije upusti u pothvat radijskoga novinarstva. I, na kraju, još jednom iskreno zahvaljujemo našim ljubaznim domaćinima na srdačnom dočeku.

ELENA PRUSINA

Posjet Radiju Mir Međugorje 1

Posjet Radiju Mir Međugorje 2

Posjet Radiju Mir Međugorje 3

Posjet Radiju Mir Međugorje 4

Posjet Radiju Mir Međugorje 5

Posjet Radiju Mir Međugorje 6

Posjet Radiju Mir Međugorje 7