OBILJEŽAVANJE MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca učenici drugih i trećih razreda naše škole u suradnji sa pedagoginjama napravili su mali izložbeni kutak u prostorijama škole u kojem se nalaze prigodni plakati vrijedni svake pozornosti.

Veliko hvala našim vrijednim učenicima koji pomažu osvještavanju problema ovisnosti današnjice kao što su: ovisnost o mobitelu, ovisnost o društvenim mrežama, ovisnost o slikanju za društvene mreže i ovisnost o modi. Također, plakati prikazuju i ovisnost o drogama, alkoholu, igrama na sreću kao i posljedice ovisnosti i liječenje ovisnosti.

Učenici koji su sudjelovali: Marta Mijatović (II.1), Stjepan Kikaš (II.2), Ivana Vasilj (II.3), Elena – Marija Čilić (II.4), Ema Bevanda (II.5), Katarina Šego (II.5), Antea Primorac (II.6), Nikolina Sulić (II.7), Marija Zovko (III.1), Lucija Kordić (III.2), Anđela Čuljak (III.3), Iva Doko (III.3), Paola Soldo (III.3).

Svijest o mogućim posljedicama ključna je za sprječavanje bilo koje ovisnosti. Iako obitelj ima presudnu ulogu u preventivnom djelovanju, informiranje u školi također je važno. Zbog trenutačne situacije i epidemioloških mjera ove godine izostala su prigodna gostujuća predavanja na ovu temu. No, to nas nije spriječilo da već tradicionalno obilježimo ovaj mjesec nizom aktivnosti vezanih za ovisnosti, uključujući i sate razrednika.

Stoga, dragi učeniče, informiraj se, i reci ne bilo kojoj ovisnosti!

Svoju brigu, zabrinutost, bespomoćnost uvijek možeš podijeliti sa sebi bliskim osobama, a tu su za razgovor uvijek i vaši profesori, razrednici, pedagoginje i uprava škole. Jer vaše zdravlje je nama najvažnije!

 

Stručna suradnica škole, Doris Vlašić, pedagoginja