Obilježavanje Dana učitelja

Iako se službeno slavi 5. listopada, učitelji i nastavnici Dan učitelja obilježili su već danas prigodnim programom. U ranim jutarnjim satima u prostorijama naše škole održana je sjednica nastavničkog vijeća te sastanci aktiva. Razgovarali smo o važnosti našeg poziva, te izmijenjivali dobra i loša iskustva našeg posla. Učenice Marijana Soldo (I. 1) i Marija Barbarić (I. 3) izradile su prigodan plakat kojim su osvijestili važnost uloge nastavnika u životima učenika poručivši nam da je nastavnik srce obrazovnog sustava. Nakon sjednice upriličeno je druženje uz slastice koje su pripremili kuhari naše škole.

Osim prigodnog plakata, učenik Ivan Sivrić (II. 2) napisao je tekst na temu Dana učitelja iz perspektive učenika kojeg možete pročitati u nastavku:
Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. UNESCO je ovaj datum simbolično posvetio svim učiteljima 1994. godine u spomen na isti dan 1966. godine kada je potpisana preporuka o statusu učitelja. Vjerujem da svi smatramo kako su oni, koji su nas svemu naučili, naši drugi učitelji, zaslužili da im se oda počast i da im zahvalimo na svemu što su činili, čine i činit će brojnim generacijama. Ako ima onih koji misle da je lako biti učitelj, varaju se. To je, prije svega, životni poziv a ne neki hir ili prolazna zanimacija. Ne može svatko biti učitelj. Dužnost učitelja nije samo prenositi znanje učenicima, već ih odgajati, pomagati im i pretvarati ih u dobre i odgovorne ljude. Kad bih morao birati  najteže poslove na svijetu, ne bih se dvoumio, to je biti učitelj. Jednom sam pročitao citat koji kaže – Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati. To je uistinu tako! Danas je dužnost nas učenika zahvaliti učiteljima, nastavnicima i profesorima na njihovom trudu, ljubavi i strpljivosti jer to je najmanje što možemo učiniti. Ovim putem svim djelatnicima u nastavnom procesu u ime nas učenika želim sve najbolje povodom Dana učitelja.