Novinarska sekcija 2023./2024.

U portfoliju  rada novinarske sekcije kao izvannastavne aktivnosti nalaze se najvažnija događanja i uspjesi naših učenika. Putem vlastitog razumijevanja, srednjoškolci su predlagali maštovita rješenja i ideje te kroz interdisciplinarni pristup aktivno djelovali u školi.

Uz podršku voditeljice novinarske sekcije u vidu fotografiranja, lektoriranja, usmjeravanja i savjetovanja, ambiciozni učenici javnosti su pokazali svoj rad. Uostalom, nisu to riječi koje će pročitati manji broj čitatelja, tekstovi složeni i odloženi na polici knjižnice, fotografije spremljene u galeriju, to je editorijal  koji vidi šira publika. Stoga su aktivno gradili strategiju i znali odgovoriti na izazove. Bili su to: Martina Barbarić, Helena Bevanda, Petra Miletić, Patricija Prga (IV.1), Zlata Dragičević (IV.7), Lana Korać, Gabrijel Ostojić, Mila Šakota i Ana Vasilj (II.1).

Nisu samo prošli kroz školu, ostavili su edukativni otisak, neizbrisiv, u obliku riječi i fotografije, umjetnosti koje su zauzele vodeće mjesto u akademskom svijetu digitalne kulture. Pokazali su svoju kreativnost koja je nesaglediva, hrabrost koja je opravdana i motivaciju koja je očekivana.

Također, neki od istaknutih ciljeva rada učenika u sekciji bili su razvoj suradničkog učenja i odgovornosti prema sebi i drugima. Izvannastavna aktivnost u kombinaciji s akademskim vještinama tako će pomoći našim srednjoškolcima da budu uspješniji sudionici društva u budućnosti, i onima koji su kreirali vijesti i  fotografirali, i učenicima koji su taj digitalni sadržaj čitali, pregledavali i podržavali.

voditeljica novinarske sekcije 2023./2024.
Danijela Škegro, prof.