Novinarska sekcija 2022./2023.

Uskoro završavamo srednjoškolsko obrazovanje, i to nas čini ponosnima. Također nas čini ponosnima kad pogledamo što smo sve sačuvali. To su uspjesi naših prijatelja, poznanika iz cijele škole, lijepi trenutci i zahtjevni projekti, male brige i velike radosti. Istraživali smo zanimljive teme, našli nove prijatelje. Uz pisanu riječ, pobrinuli smo se da sve ostane zabilježeno i na brojnim fotografijama. Iako uspomene nikad nisu materijalne, sačuvali smo tako  uspomene na našu društvenu stvarnost i na naš svijet.

Profesorica Danijela Škegro, iz pozicije voditeljice novinarske sekcije 2022./2023., pohvalila nas je i uvijek motivirala, pratila naše kreativno stvaranje i istaknula važnost  izvannastavnog rada učenika bez obzira na ozbiljnost i kompleksnost samog novinarstva. Pomogla nam je osmisliti članke i fotografirati, lektorirala rečenice, usmjerila našu pažnju i čvrsto se zalagala za preciznost.

Smatramo da smo bili na visini zadatka, uzmemo li sve u obzir, i to je svakako dobra vijest, stoga ističemo imena: Marija Ivanković (IV.3), Ivana Vasilj (IV.3), Matea Ostojić (IV.6), Helena Bevanda (III.1), Petra Miletić (III.1), Patricija Prga (III.1), Zlata Dragičević (III.7), Lana Korać (I.1), Mila Šakota (I.1), Ana Vasilj (I.1), a za ilustracije novinarske sekcije zadužena je bila super talentirana umjetnica Martina Barbarić (III.1). Odlazak iz škole nije što brži, nedostajat će nam naše srednjoškolske obveze. No sretni smo što s pozitivnim iskustvom odvažno koračamo u budućnost.

Ivana Vasilj, IV.3
Marija Ivanković, IV.3