Natjecanje u modeliranje mostova

Natjecanje u modeliranje mostova

4. travnja 2017. na Građevinskom fakultetu u organizaciji IACES LC Mostar, Građevinskog fakulteta i Studentskog zbora Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano je natjecanje u modeliranju mostova.

Našu školu na ovom zanimljivom natjecanju predstavljali su učenici:

1. Maria Magdalena Mandić,
2. Katarina Ivanković
3. Marija Pervan

Navedeni trio predvodile su profesorica Tanja Ivanković i pedagoginja škole Doris Vlašić.

Natjecatelji su prije samog natjecanja imali uvodno predavanje gdje su im objašnjeni principi izgradnje ovakvih mostova, a tijekom samog natjecanja su imali mentore studente za stručnu pomoć.
Poslije izrade i nakon male pauze obavljeno je testiranje modela koje je bilo vrhunac natjecanja. Natjecalo se devet škola, svaka škola je imala po tri predstavnika. Model mosta našeg tima podnio je 42 kg opterećenja.

Cilj natjecanja je bio promoviranje građevinarstva među mladima. Natjecanje je osmišljeno i organizirano na interaktivan, zabavan i edukativan način. Zahvaljujemo se organizatorima što su nas pozvali da sudjelujemo u ovom natjecanju jer smo se zajedno s njima pridružili svjetskom trendu.

Modeliranje mostova i osvojeno četvrto mjesto nam ostaju u lijepom sjećanju i nadamo se da će se nastaviti organizacije ovakvih natjecanja što je mladima uistinu potrebno.

Tekst: Doris Vlašić,prof.

Natjecanje u modeliranju mostova 1

Natjecanje u modeliranju mostova 2