Naši učenici sudjelovali na Danima berbe grožđa

Zahvaljujući podneblju i vrijednim ljudima, nije slučajno da se u Brotnju proizvode najkvalitetnija vina. Tako je i manifestacija Dani berbe grožđa više od manifestacije. Djelo vještih ljudskih napora nastalo iz poštovanja prema prirodi, lozi, kamenu i suncu dokaz je da postignuti ciljevi imaju višestruku vrijednost.

Održani 67. put, promišljeno oplemenjuju kulturno-umjetničku ponudu Brotnja krajem mjeseca rujna programom koji je i ove godine bio sadržajan i bogat. Moramo se pohvaliti da su i naši vrijedni učenici ugostiteljskog smjera, pod vodstvom svojih nastavnika praktične nastave Damira Mlikote i Damira Primorca, imali čast sudjelovati i pokazati svoje znanje stečeno u školi. Dio menija bila su jela posvećena tradiciji, ali je i moderna gastronomska ponuda našla svoje mjesto na pladnjevima.

Dani berbe grožđa su jedinstven događaj zbog kojeg će posjetitelji rado krajem rujna svraćati u Brotnjo, a domaćini svake godine ponosno oživljavati kulturu i tradiciju našeg prekrasnog kraja. Željno iščekujemo plodove berbe, novo vino i 68. manifestaciju po redu.

tekst: Matea Ostojić (IV.6), novinarska sekcija
fotografije: Damir Mlikota, nastavnik praktične nastave