Naša učenica dobila stipendiju programa YES

Stipendija Ivana Vasilj

Kennedy – Lugar Youth Exchange and Study (YES) po šesti put je u Bosni i Hercegovini proveo testiranje učenika prvih i drugih razreda srednjih škola.

Program, koji u potpunosti financira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, omogućuje učenicima pohađanje nastave tijekom jedne školske godine u američkim školama, a za to vrijeme smješteni su kod američkih obitelji. Od 550 učenika iz Bosne i Hercegovine stipendiju programa dobilo je njih dvanaest među kojima je i naša učenica Ivana Vasilj (II.1). Sretna zbog svoga uspjeha, podijelila je s nama dojmove:

Sve je počelo jednim plakatom na oglasnoj ploči koji mi se učinio zanimljiv. Bez nekih velikih očekivanja s prijateljicama sam otišla u Mostar na prvo testiranje održano u listopadu 2013. Sastojalo se od tri kruga testova razumijevanja jezika i intervjua.

Cilj programa je internacionalna razmjena učenika koju financira Vlada Sjedinjenih Američkih Država. Uz podršku roditelja i prijatelja prihvatila sam stipendiju te ću s jedanaest učenika iz BiH sudjelovati u programu razmjene. Ovim putem želim zahvaliti razrednici profesorici Anamariji Pinjuh, profesorici engleskog jezika Ilijani Aralo te ostalim profesorima na potpori i razumijevanju.

Ivana Vasilj, II.1

Plakat prvašića

Čestitamo!