Naša škola sudjeluje u projektu EU TUNE

EU_TuneVlada HNŽ-a i resorno Ministarstvo,  pod statusom pridruženog partnera, uključili su srednje škole s područja  naše županije u  projekt međunarodnog karaktera EU TUNE. Ravnatelj  Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića prepoznao je važnost uključivanja mladih u europske tijekove  zbog čega je Škola podržala projekt.

 U Novigradu se  12.  i  13. travnja održao prvi sastanak i radionica sudionika projekta – brojnih profesora srednjih škola, projektnih partnera i  predstavnika institucija.

 

Prisutnima  su se obratili koordinatori  gđa  Ilaria Mascitti, predstavinca sveučilišta  Universita degli Studi Guliermo Marconi iz Italije i gosp. Joao Carlos Suosa, predstavnik udruženja Associaçä de Professores de Sintra iz Portugala.eu_tune_1

 

Cilj projekta je udružiti srednje škole država Europske unije sa  školama iz država sa statusom kandidata za članstvo u EU i iz onih sa statusom potencijalnog kandidata za članstvo u Uniji (Bosna i Hercegovina, Albanija i Crna Gora).  Projekt se fokusira na  Jadransku euroregiju zbog osnaživanja veza između susjednih država i podizanja svijesti kroz promociju digitalnog jezika i internetske komunikacije.eu_tune_8   Kroz projekt mladi će moći  predstaviti sebe, izraziti svoja razmišljanja o proširenju EU,  predstaviti kulturološki aspekt svoje države, stereotipe vezane za svoj kraj i odnos prema istim.

Izričaj  i platforma EU TUNE-a bazira  se na metodologiji Storytelling-a. To je tehnika suvremenog pripovijedanja koja kroz sliku, video i zvuk nastoji  prijeći granice i doprijeti do mladih diljem regije.

 

 

 

 

eu_tune_2

 

eu_tune_3

eu_tune_5

eu_tune_6