Monodrama Na rubu pameti u našoj školi

U organizaciji Matice hrvatske Mostar danas je u našoj školi gostovao poznati hrvatski glumac Dragan Despot. Izveo je monodramu Na rubu pameti koju je prema predlošku književnika Miroslava Krleže adaptirao i režirao. Riječ je o monodrami koja je nagrađena svim relevantnim nagradama, a premijerno je izvedena 2004. godine.

U liku doktora prava uspio je znatiželjnoj publici predočiti besmisao ljudske gluposti te moralnu iskvarenost društva prepunog lažnih ideala. Monodrama je ostavila snažan utisak te prisutnima dala jasnu poruku o društvu koje nastoji izokrenuti istinske vrijednosti čovjeka i uništiti njegovo dostojanstvo. Nevjerojatna moć emocije i snaga interpretacije, koje su svojstvene samo vrhunskim talentima, oduševile su publiku.

Čast je bila danas svjedočiti izvrsnom kulturnom događaju i dojmljivoj izvedbi koja je uz brojne poznate kazališne dvorane svoju pozornicu pronašla i u našoj školi. Zahvaljujemo gospodinu Despotu te se iskreno nadamo i vjerujemo da će i buduće generacije naših učenika dobiti priliku uživati u monodrami kao i mi.

Ivan Sivrić (IV.2), novinarska sekcija