Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, osobito droga te potaknuti sve subjekte društva na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga s ciljem poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.
Pedagoginja Doris Vlašić nam je istaknula da u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti već zadnjih 5 godina sudjeluje i srednja škola dr.fra Slavka Barbarića. U školi se organiziraju različite aktivnosti koje razmatraju problem ovisnosti na različitim razinama te su usmjerene na poboljšanje zaštite zdravlja mladih i promoviranje zdravih stilova života. Kroz ovaj mjesec, sati razrednika kao i rad sekcija su posebno posvećeni temi ovisnost i učenicima se nastoji ukazati kako se oduprijeti današnjim izazovima i općenito borbi protiv pošasti suvremenog društva.
Mjesec borbe protiv ovisnosti započinjemo izložbom tematskih plakata koju je pripremilo Vijeće učenika. Na plakatima su prikazane različite vrste ovisnosti i njihov štetan utjecaj na mlade. Plakati su izloženi u predvorju škole gdje ih mogu vidjeti učenici i roditelji.
Za učenike završnih razreda predstavljen je rad neprofitne udruge HGSS -a, koja je temeljena isključivo na volonterskom radu kako bi se učenike usmjerilo da svoje slobodno vrijeme utroše u koristan rad na dobrobit cjelokupne zajednice a HGSS je jedan od najboljih primjera u našoj Općini.

Mjesec borbe protiv ovisnosti 1

Mjesec borbe protiv ovisnosti 2

Mjesec borbe protiv ovisnosti 3

Mjesec borbe protiv ovisnosti 4

Mjesec borbe protiv ovisnosti 5

Mjesec borbe protiv ovisnosti 6