Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja u našoj školi

Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja obilježava se u našoj školi već dugi niz godina različitim aktivnostima. Učenici i profesori tradicionalno sa upravom škole podržavaju prevenciju vršnjačkog nasilja odjeveni u ružičaste majice.
Pedagoginje škole pripremile su brošuru na temu vršnjačkog nasilja za sate razrednika kroz koju su se učenici ponovno podsjetili što je vršnjačko nasilje kao i smjernice ukoliko netko doživi bilo koji oblik vršnjačkog nasilja.
Učenicima se konstantno naglašava da često braća, sestre i prijatelji znaju za neki oblik vršnjačkog nasilja puno prije nego roditelji i/ili pedagozi, profesori te ne reagiraju jer ih je to žrtva zamolila ili iz straha da i oni ne postanu žrtve.
Potrebno je uvijek povjeriti se roditeljima, profesorimma, pedagozima i progovoriti jer će se jedino tako bilo koji oblik vršnjačkog nasilja zaustaviti.
Pedagoginje škole su zajedno sa profesoricom Sandom Sušac napravile kutak koji označava simboliku današnjeg dana u kojem su se učenici mogli potpisati te svojim potpisom podržati borbu protiv bilo kojeg oblika vršnjačkog nasilja.
Zahvaljujemo svim učenicima koji su doprinijeli na bilo koji način obilježavanju ovoga dana i koji se trude da je naša škola uistinu škola bez nasilja.
Budi na našoj strani i reci nasilju NE!

Stručne suradnice ustanove: pedagoginje Doris Vlašić i Josipa Primorac