Svake godine 20. listopada članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan, kuhari širom svijeta slave i promiču ovu struku, jačaju prijateljstva i želi osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način. Također, to je dan u kojemu kuhari uzmu malo više vremena kako bi pomogli mlađim kolegama i najvažnije – dan kada se odaje priznanje toj vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu.
Svake godine na današnji datum našom školom šire se mirisi raznoraznih jela koja na ovaj poseban dan pripremaju naši vrsni kuhari. Ipak, ove godine to nije tako. Iako nisu imali priliku počastiti nas svojim jelima, oni su svoj dan ipak obilježili. Naime, ovogodišnja kampanja kuhara povodom obilježavanja ovoga dana je tema “Zdrava hrana za budućnost”. Stoga su i naši kuhari sa svojim profesorom kuharstva i slastičarstva, Damirom Mlikotom, obilježili ovaj dan tako što su radili prezentacije na temu zdrave hrane i utjecaju hrane na život. Svim kuharima želimo sretan Dan kuhara i nadamo se da ćemo ga iduće godine ipak proslaviti zajedno kušajući njihova izvrsna jela.