Međunarodni dan kuhara

Svjetsko udruženje kuharskih saveza 20. listopada svojim aktivnostima promiče zanimanje kuhar i educira mlade o važnosti zdrave prehrane. Ovaj dan postao je jedan od najvažnijih u godini za kuhare cijeloga svijeta jer se, između ostalog, na poseban način odaje priznanje vrlo važnoj ulozi kuhara u svakodnevnom životu.

Obilježavanju se pridružila i naša škola te su učenici, pod stručnim vodstvom nastavnika praktične nastave Damira Mlikote, organizirali pravu kuharsku radionicu. Mirisi raznoraznih slastica širili su se hodnicima, mamili poglede i budili apetit svih prisutnih. Specijalitete naših kuhara rado su degustirali učenici, profesori i ravnateljica. Iako je ljubav prema hrani i strast za kuhanjem glavni razlog našeg današnjeg okupljanja, od velike je važnosti svijest o plemenitosti zanimanja, a predavanje na tu temu održala je djelatnica Herceg  etno sela te  profesionalna slastičarka i kuharica Irena Milićević. Nužnost neprestanog usavršavanja čini osnovu kuharstva i daje mogućnosti za daljnji napredak.

Umjetnost, znanost i tehnologija, začinjeni znanjem iskusnih kuhara, rađaju čaroliju koja se prelijeva na njihova jela. Suvremeno kuharstvo pruža nam priliku da uživamo u poslasticama raznih okusa, boja, oblika i veličina pa su tako i naši vrijedni učenici danas pred nas stavili šaroliki spektar svojih delicija. Uz dobro društvo i još bolju hranu, zabava je bila zagarantirana.  Svim kuharima želimo sretan njihov dan i uspjeh u budućem radu.

 Ivan Sivrić (IV.2), novinarska sekcija