Maturanti posjetili Sajam gospodarstva u Mostaru

Znanje iz područja ekonomije i gospodarstva te financijska pismenost povećavaju razinu individualne odgovornosti i pridonose cjelokupnom ekonomskom razvoju i rastu te društvenoj dobrobiti. Kako bi obrazovanje naših maturanata iz navedenih područja bilo sveobuhvatno, pod vodstvom profesorice ekonomske skupine predmeta Marije Juričić-Vasilj, posjetili su Međunarodni sajam gospodarstva  Mostar, jedan od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih događaja u Bosni i Hercegovini.

Mostarski sajam dio je mreže Asocijacije sajmova jugoistočne Europe. U razdoblju od 5. do 9. travnja promoviraju se izlagači iz cijelog svijeta. Najbrojniji su iz Republike Hrvatske, Srbije, Kine, Slovačke te iz Mađarske, ovogodišnje zemlje partnera.

Sajamska izložba bila je prilika za učenike da saznaju nešto novo iz raznih grana gospodarstva kao što su poljoprivreda, ugostiteljstvo, turizam i uslužne djelatnosti, obrazovanje i industrija. Bili su u mogućnosti analizirati inovativnosti na tržištu, spoznati važnost odgovornog poslovanja i ekonomskog djelovanja. Mogli su degustirati raznovrsne delicije i steći uvid u svijet odraslih koji ih čeka nakon srednjoškolskog obrazovanja. U pratnji naših maturanata također su bile ravnateljica Adela Škutor i profesorica Ilijana Sušac.

tekst: Mateja Primorac (IV.1), novinarska sekcija

fotografije: Klara Lukić (IV.1), novinarska sekcija