Maškare 2020.

I napokon je došao taj dan – maškare. Ovo je jedan od zabavnijih dana u školskoj godini, dan kada profesori nisu više profesori a ni učenici nisu samo učenici. Danas smo svi dobili priliku ući u „tuđu kožu“, obuti nečije cipele i barem na jedan dan osjetiti kako je biti netko drugi. Stoga su i ove godine sve odgojno-obrazovne ustanove naše općine odlučile organizirati zajednički mimohod maškara.

Pokladna povorka započela je okupljanjem svih sudionika u 11h ispred crkve Krista Kralja u Čitluku. Povorku su predvodili najmanji i najslađi – polaznici Dječjeg vrtića Čitluk. Iza njih uslijedili su učenici osnovne a potom i učenici srednje škole. Veseli mimohod ulicama našega grada pozdravili su i ostali stanovnici razdragano nam mašući i veseleći se vidjeti mornare, pingvine, navijače, gljive, kišne oblake ali i starce, bande, vojnike, itd., a naši srednjoškolci odlučili su se ove godine za ove teme: starački dom, dječji vrtić, orkestar, 101 Dalmatinac, vojska, farmeri, moleri, i slično.

Uz pjesmu i veselje stigli smo do središnjeg trga gdje se na pozornici na početku programa odigralo suđenje. Naime, karnevalski dežurni krivac bio je „Žabac“ koji je okrivljen i optužen za sakupljanje smeća u našoj općini. Nakon toga predstavili su nam se članovi Udruge Susret a zatim su se svi ostali sudionici programa, počevši od onih najmlađih, predstavili i prikazali neku zanimljivu točku koju je stručni žiri sastavljen od nastavnica osnovne i srednje škole ocijenio zasluženim ocjenama. Pobjednici razredne i predmetne nastave su mornari i kuhari, dok je pobjednikom ispred srednje škole proglašen odjel III.4 koji su ove godine odabrali biti 101 Dalmatinac. Zahvaljujemo svim sudionicima na kreativnim idejama i sudjelovanju a pobjedničkom odjelu koji je za nagradu dobio odlazak u kino, čestitamo! Zahvaljujemo i našim kuharima koji su nas i ove godine iznenadili – za današnji dan pripremili su krafne, fritule, i druge slične slastice.

Ivan Sivrić, II.2