Maškare 2019.

Maškare, mačkare, fašnik, poklade… Sve su to samo neki od naziva kojima obilježavamo današnji dan – dan preobrazbe. Zovu ga još i najluđim i najšarenijem razdobljem u godini, a upravo je to dan kada se pretvaramo da smo netko drugi, kada oblačimo različite kostime i uživamo igrajući neke nama zanimljive uloge. U ovakvom danu podjednako uživaju i djeca i odrasli. Upravo su iz toga razloga ove godine sve odgojno-obrazovne ustanove iz Čitlučke općine odlučile organizirati zajednički mimohod našim ulicama. Mimohod je započeo oko 11h ispred Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, gdje su naši srednjoškolci dočekali učenike Osnovne škole fra Didaka Buntića i malene iz Dječjeg vrtića Čitluk. Veselje i pjesma orile su se našim ulicama kojima su ponosno paradirali navijači, starci, pjevači i pjevačice, bojice i olovke, prometni znakovi, likovi iz bajke, itd., a zaustavili su se i ispred prostorija Udruge Susret te se počastili ukusnim palačinkama.

Veselje i šarenilo nastavilo se i u prostorijama naše škole. Većina tematski namaskiranih odjela sudjelovala je u natjecanju za najbolju masku pa smo tako mogli vidjeti punkere (I.2), ranjenike (I.5), ljeto (II.1), farmere (II.4), navijače (II.5), 80-e (II.6), pjevače i pjevačice (II.7), prometne znakove (III.3), Jamajčane (III.6), ciganske svatove (IV.7) i pregršt drugih zanimljivih maski.

Stručno povjerenstvo promatralo je odjele tijekom cijeloga dana te na kraju odabralo najbolje. Pobjedu su odnijeli Jamajčani (III. 6 odjel) koji je za nagradu dobio odlazak u kino. Čestitamo pobjednicima i svim ostalim sudionicima na kreativnim i zanimljivim temama kojima su obogatili ovaj dan. Dio današnje atmosfere pogledajte u našoj galeriji.